Fjerde klasse på Medkila skole er i disse dager i gang med å samle inn husholdningsbatterier. Prosjektet Batterjakten har pågått siden 2013, og angår fjerdeklassinger. Fra starten av april til førstkommende søndag skal skoleelevene samle inn så mange husholdningsbatterier som overhodet mulig.

Ligger på førsteplass

I skrivende stund har fjerdeklassen på Medkila skole samlet inn 1 423 kilo. Det tilsvarer 36,49 kilo batterier per elev. Dette er ifølge batterijakten.no en solid førsteplass. På andreplass ligger Oslo-skolen Bryn, med 1 392 kilo innsamlet batterier. Kontaktlærer Cathrine Østberg er storfornøyd med elevenes innsats.

– Det er helt utrolig at vi har klart å samle inn 1,4 tonn. Elever og lærere har gjort en kjempeinnsats, sier hun.

Bare en av tre til gjenvinning

Ifølge nettsiden ble bare en av tre batterier levert til gjenvinning før konkurransen startet i 2013. De siste årene er vi blitt mye flinkere å levere tilbake brukte batterier. Statens tall fra i fjor viser at nesten fire av fem husholdningsbatterier leveres tilbake til gjenvinning.

Glad for å hjelpe til: Adriana Serina Lind (10) og Hanna Brændmo Hegge (9) er glad for å bidra til et bedre miljø.

Stort miljøfokus

Østberg sier at elevene har fått stort miljøfokus etter prosjektet startet.

– Batteriene som elevene har samlet inn har de hentet fra elever på andre klassetrinn og fra nabolaget de bor i, forklarer hun.

For å vinne hele konkurransen, oppfordrer kontaktlæreren derfor alle i Harstad og omegn å leverte brukte batterier til fjerdeklassen på Medkila skole innen søndag.

To tusen tonn

Ifølge nettsiden til batterijakten kjøper vi over to tusen tonn med batterier hvert år, og mye av det kastes i naturen. Dermed er elevene glad for at deres innsamlingsaksjon er med å bidra til at det havner på rett plass. Østberg forteller at for å øke spenningen i konkurransen, skjules resultatene til skolene på nettsiden fredag, og da vet man ikke hvilken skoler som leder.

«Miljøagenter»: Johanne Skjellerud Nygård (9) og Sofie Solberg viser frem noen av batteriene de har funnet i det siste..

Miljøengasjement

Østberg er glad for at denne landsomfattende konkurransen bidrar til at elevene blir miljøengasjerte.

– Vi har klart å skape et miljøengasjement, noe vi er veldig glad for, sier hun

I batterijakten premieres to hovedvinnere som mottar 30 000 kroner hver. Dette er de to klassene som har samlet mest in kategoriene: 1. gjennomsnittsvekt per elev. 2. Total vekt av innsamlet batterier.

stolte elever:: Helene Fagerheim (9) og Lauren Andrews Jacobsen (10) smiler bredt når de vet det bidrar til bedre miljø.
i aksjon: T.v: Luna (9), Daniel Alexander, Jone (9) og Martine (10) samler inn batterier. Etterpå kjøres det til innveiing på Clas Ohlson. foto: privat