Det sier Rolf M. Lossius fra Sortland som mandag ble innstilt som ny rådmann av kommunestyret i Evenes.

Kommunestyret behandlet saken ved at Torstein Sneisen fra Headvisor orienterte om prosessen, som gjør at de er kommet fram til at den tidligere rådmannen i Sortland er riktig mann for rådmannsstillingen i Evenes.

– Rådmannen er en av de viktige rollene i Evenes, og får en vertsskapsrolle for rundt 600 nye arbeidstakere på Evenes flystasjon. Det er ei spennende stilling der man som toppleder i kommunen, både må ha bred og spisskompetanse, innledet Sneisen.

Lossius sier til Harstad Tidende at han er glad for at han nå er innstilt også av kommunestyret, og han har stor tro på at han skal bli enige med kommunen om arbeidsavtalen.

Han synes stillingen er særdeles spennende på grunn av den store forsvarsutbyggingen man planlegger i Evenes.

Lossius har erfaring både fra det offentlige og privat næringsliv.

Han har tidligere vært rådmann i Sortland. Før det var han assisterende fylkesdirektør for NAV Møre og Romsdal. De siste årene har han drevet privat konsulentselskap i Vesterålen, der han også er styreleder for Vesterålen Næringslivssamarbeid.

– Via eget selskap har jeg bistått private utbyggere inn mot det offentlige, en kompetanse som kan være overførbar til ny stilling, der nok reguleringsplaner og disposisjonssøknader vil være høyst relevant, sier han.

Han gleder seg veldig til å ta fatt på jobben, og forventer at det innebærer å være på alerten døgnet rundt.

Han vil trolig tidligst være på plass til 1. august.

Selv om kona opprinnelig kommer fra Ballangen, så satser han på å bli ukependler, da hun har sin jobb på Sortland og de har barn på skole der. Lossius har tidligere jobbet i Narvik flere år, da han på begynnelsen av 2000-tallet var distriktsarbeidssjef i Ofoten for Aeat.

Selve behandlingen av saken i kommunestyret ble lukket for pressen, begrunnet i Offentlighetslovens paragraf 25. Men ordføreren innrømmer til Fremover at det var Kommuneloven han burde begrunnet lukket møte med.

– Det var veldig god stemning, og ingen hadde noen motforestillinger mot innstillingen, oppsummerer ordfører Svein Erik Kristiansen.

Før helga ble Lossius innstilt av administrasjonsutvalget i Evenes.

HODEJEGERBYRÅ: Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen takket Torstein Sneisen i Headvisor for rådgivning i rådmann-prosessen. Foto: Tone A. Karlsen