Troms fylkesting har bedt fylkesrådet utrede alternativer for ny videregående skole i Harstad. Fylkestinget skal etter planen velge utbyggingsalternativ i juni i år, og finansieringen i forbindelse med budsjettet i desember.

Bakgrunnen for at ny en ny videregående skole vurderes er den dårlige tilstanden på skolebyggene i Harstad-regionen. Særlig Heggen videregående skole vurderes av fylkeskommunen selv til å være i en slik forfatning at betydelige tiltak er påkrevd.

Les også: Fylkesråden for utdanning anbefaler at Rå, Heggen og Stangnes slås sammen

Alternativer

I utredningen som nå gjøres i fylkeskommunen vurderes fire alternativ. Disse alternativene er

  1. nullalternativet er som innebærer renoveringer av dagens skole

  2. ny skole for Heggen

  3. ny skole Heggen og Stangnes

  4. ny skole Heggen og Stangnes med Rå som avdeling.

I tillegg vurderes både leie av skolelokaler og investering og drift av eget bygg.

Les også: Frykter dårlig plass og uheldig læringsmiljø ved sammenslåing

Driftsmessige gevinster

Harstad Arbeiderparti mener at bygging av ny videregående skole i Harstad er påkrevd. Dagens videregående skoler er i en bygningsmessig forfatning som gjør at nybygg er den eneste naturlige løsningen.

– Harstad Arbeiderparti ser en ny videregående skole for Heggen og Stangnes som det mest fremtidsrettede alternativet. En samlokalisering vil gi driftsmessig gevinster, skape et større pedagogisk fagmiljø, bygge bro mellom studieforberedende programmer og de yrkesfaglige utdanningene, samt skape et mer helhet ungdomsmiljø i byen og regionen, heter det i en pressemelding fra kommunepartiet.

Les også: Skeptisk til at Rå skal styres fra byen

Sentralt

Harstad Arbeiderparti fremhever også viktigheten av at en ny videregående skole lokaliseres slik at den støtter opp om utviklingen i Harstad.

– I den forbindelse er nærhet til sentrale trafikknutepunkt i sentrum og langs riksvei 83 viktig. På denne måten vil skolen ligge sentralt. Elever og ansatte vil videre kunne nyttiggjøre seg den infrastrukturen og de tilbudene som etableres gjennom Harstadpakken for gående og syklende, busspassasjerer og bilister, heter det i pressemeldingen, som avsluttes slik:

– Troms fylkesting må velge en fremtidig løsning for det videregåendeskoletilbudet i Harstad og Sør-Troms som støtter opp om den samfunnsutviklingen som er på gang og som nyttiggjør seg tidenes samferdselsinvestering i Harstad.