8. oktober stiller Vox Artica, Gospel stars, Heggenkoret, Santus, Sangkoret Lurlokk og Harstad mandskor i kulturhuset. Det gjør også gjesteartistene Kine Hellebust og Lars Bremnes. Blant andre, for eksempel fribymusikerne Abazar Hamid og Hamid Sakhizada.

I fjor kom boka «Harstad synger» ut. Den ble utgitt i samarbeid med Norges Korforbund, Harstad kommune, Krafttak for sang og Harstad Tidende. Boka inneholder sanger fra regionen, foreslått og stemt fram av publikum.

– Vi synes det er viktig at denne sangskatten blir brukt. Boka blir brukt av både stor og liten, alt fra barnehager, via skoler og til sykehjem, sier Roar Haugen som er prosjektleder for Harstad synger.

Fellesnummer

Det var i vår at forberedelsene til konserten startet.

– Nå er alle godt i gang med øvinger til konserten.

De øver på «sine» bidrag, men også på det som blir kronen på verket: Sang til byen.

– Vi avslutter med et fellesnummer med alle 120 sangere pluss publikum. Så her snakker vi om et kor på inntil 1120 personer. Det kan bli mektig, sier Haugen.

Nok å ta av

Det er første gang «Harstad synger» arrangeres som konsert. Med tanke på hvor mange sanger det er i boka med samme navn, ligger det an til flere konserter i årene som kommer.

– Det er 53 sanger i boka. 26 er arrangert for kor, så det er nok å ta av. Men jeg kan ikke love et årlig arrangement. Først må vi evaluere etter denne konserten, sier Haugen.

Ivrige

Og forberedelsene er som nevnt i gang. På siste øving var Gospel stars i gang med sitt nummer.

– De skal synge Sommerfuggel i vinterland og er veldig ivrige. Det er artig å se hvor mye de koser seg, sier prosjektlederen.

– Det er viktig for dem å ha et mål å jobbe fram mot.

Festdag

Og målet er konserten som Harstad Tidende er med og støtter. Det skjer i anledning avisens 130-årsmarkering.

– Da vi ble kjent med prosjektet, ville vi være med, sier administrerende direktør Mona Kristine Rosvold.

Hun ser fram til en flott konsert.

– Dette er en stor produksjon som blir til en storslagen konsert. 8. oktober blir en festdag, sier hun.

ØVING 2: Sangkoret Lurlokk øver også intenst. Foto: Roar Haugen