Det er Troms fylkeskommune som finansierer prosjektet, og Statens vegvesen som er byggherre.

De siste årene er det foretatt omfattende forbedringer på deler av fylkesveien mellom Hamnvik og Sørrollnes. Veien er smal og svingete, og to delstrekninger er så langt utbedret. Nå er det snart klart for oppstart på den tredje strekningen.

– Dette er et viktig prosjekt for Troms fylkeskommune, og det er ingen tvil om at akkurat denne delen av fylkesveien er spesielt krevende. Derfor er det veldig viktig at vi nå får gjennomført dette prosjektet slik at vi sikrer veien for næringstransporten, og spesielt sjømatnæringen, og selvfølgelig også for folk flest som ferdes her, har fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo (Sp) tidligere uttalt.

Utfordrende arbeid

Det er et omfattende og komplisert arbeid som nå skal i gang. I tillegg til at det er bratt og trangt på stedet er det også en del steinur på oversiden av veien, som blir utfordrende å sikre. Arbeidet består i å bygge ny og bredere vei langs den eksisterende traseen. Breddeutvidelsen vil være på cirka halvannen meter pluss grøfter.

I tillegg blir det gjort særlige tiltak med tanke på stabilisering av vei og sikring i et cirka 220 meter langt område med steinur.

Tilbudet kom fra entreprenørselskapet Contexo A/S og tilbudssummen er på 39.231.797,20 kroner. Tilbudet skal nå kontrollregnes og kvalitetssikres før kontrakt kan signeres.

Ferge og skyssbåt

Veien blir stengt for all trafikk i hele anleggsperioden.

På samme måte som i 2016 legges det opp til å bruke det midlertidige fergeleiet på Breivoll, og i hele byggeperioden vil ferga gå i egen rute mellom Harstad, Sørrollnes og Breivoll. Det blir lengre seilingstid og færre avganger.

Det settes også opp en egen skyssbåt mellom Sørrollnes og Breivoll i hele perioden.

Arbeidet settes i gang i april, og om alt går etter planen er veien ferdigstilt i løpet av høsten i år.