Laila Benjaminsen i 1. mai-komiteen i LO i Sør Troms er på tråden.

Hun kan fortelle at 1. mai-arrangementet i Harstad i år vil samle både LO, Arbeiderpartiet, Rødt, SV, Miljøpartiet de Grønne (MDG) og Norsk Folkehjelp.

- Det er mange år siden alle vi gikk sammen i toget. Tidligere har Rødt ikke gått under samme paroler som oss. Nytt i år er også at MDG er med. Dermed er ingen glemt, sier Benjaminsen.

- Og hvilke politiske kameler er svelgt for at alle skal gå sammen?

- Vi har valgt bort paroler som ja eller nei til oljeboring, det skal sies. Ellers er vi enige om mye. Hovedfokus er arbeidernes rettigheter, og her er vi enige om det meste.

Hovedparoler dreier seg om "arbeid til alle" og "heltid og likelønn."

Andre paroler: Nei til Krig, droner og atomvåpen. Stopp krigen, ikke flyktningene. Styre arbeidsmiljøloven og velferdsstaten. Grønne arbeidsplasser nå.

Laila Benjaminsen, som er leder for LO i Sør Troms, sier dagen vil forløpe omtrent slik:

Flaggheising på torget og kransenedlegging på kirkegårder tidlig på dagen.Oppstart av tog på torget, før arrangementet fortsetter i Nordic Hall.Hovedtaler er varaordfører i Tromsø, Elin Jørgensen.Appell holdes av Arbeiderpartiets Sigrid Ina Simonsen, Geir Ingebrigtsen fra Troms Havne- og Transportarbeiderforening og Lars Jørgen Høe fra miljøpartiet de grønne.Harstad Skoles musikkorps spiller, og det er kulturelle innslag med Carina Sandvik.

SAMLET: Fra venstre: Jarle Larsen, Neil Markussen, Ingrid Klein Hedlund, Laila Benjaminsen, Inger Bye, Johnny Kristiansen og Aurora Bårdsen Nielsen.