Fredag kveld var hun tilbake i Harstad, for å flytte brikker i sitt første parti i sjakkturneringen Advokatfirmaet FINN Chess International i Harstad.

I sin første kamp skulle hun møte den engelske landslagsspilleren Jovana Houska (IM) mer 2399 ratingpoeng.

Første kamp

– Jeg spiller i klasse A her på Heggen i Harstad. Jeg har et klart ønske om å gjøre det bra, sier 16-åringen fra Tromsø, som har spilt sjakk i flere år sammen med flere av sine brødre i Tromsø sjakklubb.

Tromsø-jenta står med 1913 ratingpoeng foran helgens kamper på Heggen.

Landslaget

– Jeg har en klar drøm om å få spille kamper under sjakkolympiaden i Tromsø neste sommer. Da er det viktig å prestere i tiden som kommer, sier Monika, som nylig ble tatt ut på landslaget i sjakk.

– Flott at det er så mange jenter som stiller til turneringen her i Harstad denne helgen, sier Monika, før hun starter det første partiet i løpet av helgen i Harstad.

Lørdag og søndag fortsetter den internasjonale sjakkturneringen som ble innledet fredag kveld, etter at ordfører Marianne Bremnes åpnet turneringen.

Rundt 80 spillere fra flere nasjoner er på plass i Harstad denne helgen. Rundt 10 kvinnelige sjakkspillere var påmeldt.

foto
SATSER MOT OL: 16-årige Monika Machlik fra Tromsø sjakklubb er tatt ut på det norske landslaget i år. Denne helg kjemper Tromsø-jenta om ratingpoeng i den internasjonale sjakkturnering på Heggen. — Jeg har en drøm om å få spille i sjakkolympiaden hjemme i Tromsø i 2014, sier Monika. Foto: Tore Skadal
foto
JENTENE KOMMER: — Jentene er sterk representert under helgas Finn Chess International i Harstad denne helgen. Det er gledelig, sa Marianne Bremnes. Her ser vi to av spillerne som møttes i det første partiet fredag kveld. IM Joana Houska fra England som møtte Tromsø-jenta Monika Macklik. Begge er landslagsspillere for sine hjemland. Foto: Tore Skadal