Harstad kommune planlegger influensavaksinering i uke 43 og 44. og vil gjennomføre vaksineringen på Sjøkanten senter.

Hvis du er 65 år eller eldre, om du tilhører en medisinsk risikogruppe, eller du er gravid, bør du ta både korona- og influensavaksine denne høsten, sier avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet.

Koronavaksine og influensavaksine kan tas samtidig. Ved samvaksinering settes vaksinene i hver sin arm.

Årets influensavaksine

  • Influensavaksine må tas årlig. Det er hensiktsmessig å vaksinere seg i et tidsrom som gjør at vaksinen har best effekt når influensaen er på topp. I Nord-Norge kommer influensaen som regel litt senere enn i sør, og sjelden før etter jul.

Timebestilling vil være digitalt eller per telefon. Kommunen vil komme med mer informasjon om timebestilling når det nærmer seg.

Ny dose covid-vaksine:

  • FHI informerer om at det er kommet en ny og oppdatert covid-vaksine. Alle i definert risikogruppe anbefales å ta en oppfriskningsdose.

  • Harstad kommune planlegger også vaksinere med oppfriskningsdose mot covid samtidig som influensavaksiner, i uke 43 og 44.

Vaksinene som tilbys er oppdatert

Koronavaksinen som tilbys fremover er Comirnaty Omicron XBB. 1.5. Vaksinen er tilpasset virusvarianter som er antatt å dominere fremover.

Vaksinen kan gis fra 6 måneders alder, og har samme innhold som de tidligere mRNA vaksinene. mRNA innholdet i vaksinen som tilbys er tilpasset de ulike aldersgruppene 6 måneder – 4 år, 5–11 år og 12 år og eldre.

Årets influensavaksine er satt sammen for å beskytte mot de fire stammene, to influensa A- og to influensa B-stammer som er antatt å kunne dominere i løpet av vinterhalvåret på den nordlige halvkule. Innholdet i vaksinen er anbefalt av Verdens helseorganisasjon og er basert på global overvåking av influensavirus.