NAV har offentliggjort de siste tallene for arbeidsledige i Troms.

I Harstad er 328 personer registrert ledig ved utgangen av august. Ledige ved årets start var 339.

Også i kommunene rundt er det veldig små endringer.

Ved utgangen av august måned er 1 848 personer ledige i Troms, noe som utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken. Sammenlignet med samme periode i fjor er det 252 færre ledige, en nedgang på hele 12 prosent. Av disse er 734 kvinner og 1 114 menn. For landet ligger ledigheten på 3,1 prosent, noe som utgjør 84 669 personer og er stabilt sammenlignet med samme periode i fjor.

Økende etterspørsel

- NAV-kontorene i fylket merker en økning av arbeidsgivere som henvender seg for å få hjelp til å skaffe kvalifisert arbeidskraft – spesielt gjelder dette for yrker innen bygg- og anleggsbransjen, sier fylkesdirektør Stein Rudaa.

Totalt i fylket er det størst nedgang i ledighet innen undervisning og barne- og ungdomsarbeid, mens vi ser en liten økning innenfor industriarbeid.

Mobilitet

Troms har tredje laveste ledighet i landet etter Sogn og Fjordane med 1,6 prosent og Oppland 1,9 prosent. Høyest ledighet finner vi fortsatt i Rogaland med 4,5 prosent. De har et stort antall ledig kvalifisert personell som vil kunne benytte seg av et godt og variert arbeidsmarked i Troms.

-  NAV-kontorene i Troms har etablert et sa marbeid med NAV Rogaland for å formidle kvalifisert arbeidskraft til ledige jobber i Troms. Det er derfor viktig at arbeidsgivere i Troms melder sin interesse og benytter muligheten til å vurdere kandidater og delta på jobbmesser, sier Rudaa.

Lavest og høyest ledighet

Lavest ledighet finner vi i Bardu (1,3 %) etterfulgt av Målselv og Salangen (begge 1,4 %). Høyest ledighet finner vi i Gratangen (4,3 %) og Lavangen (4,0 %).

I Nordland har var det ved utgangen av august 0,7 prosent ledighet i Tjeldsund