Denne uken orienterte Lars Haltbrekken landsstyret i Naturvernforbundet om at han trakk seg som leder i organisasjonen. Årsaken er at han stiller som kandidat til stortingslista for Sør-Trøndelag SV, og dette er uforenlig med ledervervet i en partipolitisk uavhengig organisasjon.

Nestleder Silje Lundberg fra Harstad overtar nå som fungerende leder. Landsstyret til Naturvernforbundet vil i slutten av september ta stilling til om det skal kalles inn til ekstraordinært landsmøte for å velge ny leder.

Hun har tidligere leder Natur og ungdom.

- "Shitt påmfritt" er nok de to ordene som best oppsummerer uka, sier Lundberg i en humoristisk tone på egen Facebookside, eter det ble klart at hun overtar lederansvaret.

- For å være helt ærlig er det drita skummelt å skulle fylle skoene til en fyr som har gjort denne jobben helt vilt bra i over 11 år, skriver hun videre.

Hun har selv vært nestleder i organisasjonen siden valget i november i fjor. Lundberg har de siste årene bodd i Tromsø, der hun studerer biologi. Det studiet avsluttet hun på Facebook i går, og hun gikk samtidig av som organisasjonssekretærhos Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Lundberg har mange saker hun nå skal følge opp. Selv skriver hun på Facebook at nå når Erna presser på for oljeboring utenfor Lofoten, Jonas ikke vet helt hva han mener om saken, Tord vil bygge ut elvene våre, Per tror han er oppdrettsminister, ikke fiskeriminister, og Vidar ikke klarer å sette ned foten, så trengs Naturvernforbundet mer enn noen gang. Og jeg er vanvittig takknemlig for at jeg får lov å ta opp kampen med dem, på heltid.