Tall fra Visit Harstad viser solid vekst for byens hoteller.

Ved Scandic i Harstad merker en at 2016 blir et godt år sammenlignet med i 2015.

– Tallene fra Visit Harstad på overnattingsdøgn ved byens tre hoteller viste 59.686 gjestedøgn i 2015 på de ni første månedene, sier Thomas Rørnes, som er hotellsjef ved Scandic Harstad.

– For samme periode i 2016 er tallet 68.244 overnattingsdøgn for byens tre hoteller, forteller Rørnes.

– Vi er helt i innspurten. Grandsalen og romme rundt er bygd om, sier Thomas Rørnes.

Vekst

– Det vili praksis si at de tre hotellene har hat en økning på nær 3.000 gjestedøgn hver det siste året, sier hotellsjefen, som er tilfreds med at pilene peker oppover for byens hoteller.

Han merker at Harstad er en populær by midt i uka. De har solid økning tirsdager og onsdager.

Det er også økt trafikk i sommermånedene. Antall gjestedøgn på turister har økt det siste året.

– Vi hadde godt besøk i sommermånedene. I år er det spesielt august måned som peker seg ut som en av de beste månedene i år for oss. Jeg tror 2016 blir et meget bra år for oss, sier Rørnes.

Julebord

– I november blir det en meget hektisk periode med fire helger med julebord og musikk både fredag og lørdag, sier Rørnes, som er godt fornøyd med at konseptet med musikk og julebord slår an i byen.

– Vi setter punktum med familiekonsert i Nordic Hall onsdag 21. desember med Freddy Kalas. Torsdag 22. desember slukker vi lysene i hotellet og de ansatte ved hotellet har i år juleferie. I år er det Arcticus som er julehotell i byen, sier Rørnes.

Ved Scandic åpner en dørene igjen for gjester fra 2. januar.