Flere utesteder har søkt om utvidet skjenketid fra klokken 01.30 til 03.00 i forbindelse med disse store arrangementene, men har fått avslag.

– Dette er helt korrekt håndtert av administrasjonen etter gjeldende reglement, konstaterer gruppeleder Hege Signete Fredheim-Kildal.

Må vise velvilje

Høyre er klar over at en utvidelse av skjenkebevillingen innebærer at rusmiddelpolitisk plan for kommunen må endres.

Fredheim-Kildal og Høyre mener det er naturlig at større arrangementet som Bakgårdsfestivalen og Arctic Race får de samme betingelsene som Festspillene i Nord-Norge.

– Den gangen rusmiddelpolitisk plan ble godkjent, hadde ikke kommunestyret kunnskap om omfanget av Arctic Race of Norway og Bakgården. Dette har endret seg, og årets arrangement er i en særsilling. Harstad kommune, både administrasjonen og det politiske miljø, har vært positiv til arrangementet. Vi ber derfor ordfører om at vi også viser velvilje overfor utelivsbransjen i forbindelse med dette arrangementet, ber Fredheim-Kildal.

Ut 2015

Konkret ber Høyre om at ordføreren gjennom hastevedtaket endrer innholdet i paragrafen som omfatter skjenketider, og at den utvidede skjenketiden som Festspillene i Nord-Norge har, også omfatter Arctic Race of Norway og Bakgården.

– Vedtaket kan begrenses til å gjelde for 2015. Det kan også revideres for permanent endring når planen skal drøftes våren 2016, påpeker Fredheim-Kildal.

Høyre ber også om at utelivsbransjen blir gjort spesielt oppmerksom på eventuell utvidet skjenketid. På grunn av den korte tidsfristen bør de som ikke har påklaget avslaget, eller som ikke har søkt tidligere, gis en reell mulighet til det.