- Det er helt fantastisk! Det er klart det er kjempeflott. Man skal alltid ta slike barometere med en klype salt, men det ser veldig bra ut, sier Marianne Bremnes om konjunkturbarometerets prognoser.

Evenes flystasjon

Etter at barometeret var klart, ble det avgjort at det skulle investeres 3,5 milliarder på Evenes flystasjon. Dette dyttet prognosen for Hålogaland opp fra 75,5 milliarder til 79 milliarder. Bremnes mener utviklingen på Evenes kommer til å komme regionen til gode.

- Det som skjer på Evenes betyr mye for regionen. Militærets opprustning der vil skape 700 nye arbeidsplasser og skape en fantastisk utvikling der. Det vil få en innvirkning på hele regionen, konstaterer Bremnes.

Trend

Bremnes er som Brustind ikke overrasket over at utviklingen er slik som den er i regionen.

- Det er ikke så overraskende egentlig. Vi har jo sett at det har vært en trend i tida at det investeres i Harstad, sier hun.

Føringer

Det at den nye sentrumsplanen og Harstadpakken er klare, skal legge føringer og inspirere for videre investering og utvikling forteller Bremnes.

- Det vil være mange grunner til å investere i vår region i årene fremover, poengterer Bremnes.

Varsom

God utvikling til tross, mener Bremnes at det er viktig å opptre varsomt fremover.

- Vi må gjøre dette med nøysomhet og forsiktighet fremover slik at vi ikke tar helt av. Det må tas stegvis, og det er vi godt i gang med, forteller hun.

Men det at det skapes verdier rundt om i Harstadregionen er Bremnes klar på.

- Det er stor verdiskapning der ute i øyriket vårt. Så det at vi har mye å glede oss til i årene fremover, er jeg helt overbevist om, sier Bremnes.