– Tårnet skal settes opp igjen. Det bygges nå opp i Danmark, før det sendes hit, og gjøres helt ferdig i selve parken. Leverandørene sier nytt tårn kan være på plass til påske, men vi må ta forbehold om at det kan oppstå eventuelle forsinkelser. Men det skal være klart til våren, når utfarten tar seg opp igjen i parken, sier styreleder Nina Dons-Hansen.

Forsikringen til naturlekeparken på Sørrollnes, dekker utgiftene med å få på plass nytt tårn etter brannen i fjor høst. Ett av fire tårn i parken brant ned til grunnen.

Dons-Hansen opplyser at de også har fått en god del midler til utbyggingen av servicehus, som lenge har vært et behov i parken på Sørrollnes.

Gjensidigestiftelsen har gitt 100.000 kroner. Ibestad kommune har gitt 25.000 kroner, mens Hålogaland Kraft nå gir 20.000 kroner.

– Vi skal foreta ei vurdering i styret på hvor mye vi kan få bygget for disse midlene, men bare det å få lagt strøm krever en ganske stor del av disse midlene, sier Dons-Hansen. Hun er veldig takknemlig for bidragene.

Et toalettbygg med ordentlige fasiliteter og tilgang til strøm, er anslått til å koste i underkant en halv million kroner. I fjor sommer ble det også startet en vipps-aksjon der privatpersoner samlet inn 80.000 kroner til nytt servicehus.

Rundt 8000 personer besøkte lekeparken i fjor, og det er ny rekord.

Politiet har ikke konkludert med brannårsak, da det ene tårnet brant ned.

– Vi jobber fortsatt med saken. Vi har en del gjenstående gjøremål innen taktisk etterforskning. Vi er ferdige med den tekniske etterforskningen, men har flere avhør som skal gjøres, sier lensmann Johan Steen i Ibestad.

Politiet fikk inn lite tips da de gikk ut etter brannen. Lensmannen vil ikke per nå ikke si hvilke teorier de jobber etter.