I fjor ble det opprettet skiltede plasser for MC- parkering på parkeringsplassen ved Harstad kino. Denne har nå blitt flyttet noen meter og utvidet med plass til enda flere sykler.

50-70 gratis p-plasser

I mange år har det vært mulig for tohjulinger å parkere like ved oppstillingsplassen som Harstad Taxi bruker i sentrum. Nå klargjøres ytterligere parkeringsplasser på Ottar Håløygsplass ved Havnepaviljongen. Der vil det ifølge parkeringssjef Ronald Sareussen bli fjernet seks parkeringsplasser for biler som nå er blitt skiltet for parkering av motorsykler.

Dermed vil det nå være tilgjengelig mellom 50–70 gratis MC- parkeringsplasser i sentrum.

Kan bli avgiftsbelastning

– Vi har over tid sett at behovet har vokst for å kunne gi et bedre parkeringstilbud til motorsykkel- og scooterkjørerne. Når vi nå utvider dette tilbudet håper vi også å få redusert MC- parkeringen på oppmerkede plasser beregnet for personbiler.

– Hittil har tohjulingene kunnet parkere gratis på disse plassene, men vi er nå innstilte på at vi fra 1. juni vil avgiftsbelegge disse med ordinær parkeringsavgift, og også eventuelt bøtelegge de som ikke betaler avgift, forteller Sareussen.

Førerens ansvar

– De fleste byer vi har vært i kontakt med har parkeringsavgift også for tohjulinger. Det er i dag ikke noe problem for noen å betale avgift gjennom å benytte seg av Easy Park- appen. Dersom man ikke benytter seg av denne muligheten, er det uansett førerens ansvar å feste betalingsbilletten synlig på sykkelen. Vi har også som målsetting å få de mange unge scooterkjørerne til å benytte seg av de nye parkeringsplassene. Vi har en rekke ganger måtte bøtelegge scootereiere for ulovlig å ha parkert på fortauet, forteller parkeringsvakt Egil Jørgensen.

Sareussen og Jørgensen ønsker å presisere at de merkede parkeringsplassene er øremerket tohjulinger.

– Det vil ikke være tillatt for firehjulinger å stå her. Derimot vil det være tillatt for motorsykler med sidevogn.

Svært positivt

Leder i Harstad Motorcykleklubb, Lars- Roger Kulseng-Hansen, liker at det kommer flere p-plasser i sentrum.

– Dette er noe som absolutt vil bli godt mottat og ikke minst bli brukt. Et svært positivt tiltak for oss som kjører MC, sier Kuleng-Hansen.

ved kinoen: – Her har vi flyttet p-plassene fra i fjor for å gi plass til enda flere motorsykler, sier Sareussen og Jørgensen. Foto: andreas Isachsen
I BRUK: P-plassen for tohjulinger like ved taxiholdeplassen er allerede tatt i bruk. Foto: andreas Isachsen