Mannen ble fengslet tidligere i vinter, og ble i et fengslingsmøte i Trondenes tingrett i går begjært varetektsfengslet i åtte nye uker. Begrunnelsen var unndragelsesfare. Aktor Trine Nygaard Johnsen opplyste til retten at politiet regner med å ha saken ferdig etterforsket i løpet av juni. De påståtte overgrepene skal ha skjedd for en god del år siden, da mannens barn var små.

Krenkende

Ifølge siktelsen mistet mannen på et tidspunkt omsorgen for sine barn. Det stoppet han ikke fra å forgripe seg på dem, mener politiet. Ifølge siktelsen på «en særlig smertefull eller krenkende måte».

Ville løslates

Mannen har vært inne til flere avhør i sakens anledning, og ville ikke kommentere siktelsen, ut over at han fastholdt sin tidligere forklaring for politiet.

Han samtykket ikke i begjæringen fra politiet om videre varetektsfengsling, men begjærte seg i stedet løslatt med meldeplikt.

Hans forsvarer, Asja Cemalovic anførte subsidiært en kortere varetekt. Dommerfullmektig Markus Arentsen imøtekom i sin kjennelse begjæringen fra politiet om forlenget fengsling, men ikke ut over 4. juni.

Verken siktede eller de fornærmede i saken skal i dag ha bostedsadresse i vår region. Mannen holdes i varetekt i et fengsel sørpå.

Omfattende

Han er siktet etter straffelovens paragraf 195 om seksuell omgang med barn under 14 år. Straffelovens paragraf 196 om seksuell omgang med barn under 16 år. Straffelovens paragraf 192 om ved vold og/eller trusler å ha tiltvunget seg seksuell omgang. Samt straffelovens paragraf 197 om seksuell omgang med slektning i nedstigende linje.

Politiet tar høyde for at det kan komme flere siktelsespunkter etter som etterforskningen skrider fram.

Dommerfullmektig Markus Arentsen samtykket til videre fengsling. Foto: Kjell Magne Angelsen