Oppdatert 2: Trafikkinspektør Andreas Larsen i Harstad havn sier at det tyske forsvarsskipet som folk har sett motta bistand i Harstad havn meldte sin ankomst for lenge siden.

- Til sammen kommer tre tyske skip til Harstad og taubåtene er bestilt i ukesvis i forkant. Det er vanlig når vi fortøyer slike skip, sier Larsen

Ellers har det vært mye trafikk i havna denne helga på grunn av uværet.

- Mange kommer til land nå. Ellers har vi hatt en landgang som har gått i havet på gjestebrygga ved Nordea, men den henter vi snart opp, sier Larsen.

Oppdatert 1: Det vi først trodde var en kystvaktskip skal i stedet være et tysk skip, forteller Forsvarets operative hovedkvarter klokken 13 lørdag.

- Vi uttaler oss normalt ikke om utenlandske fartøy, fly eller annen aktivitet. Men jeg kan si at en tysk fregatt på tur til skarpskyting på Andøya er innom Harstad. Uten at jeg skal spekulerer for mye, er det vanlig med slike øvelser. Hvorfor båten ble slept har jeg ingen konkret forklaring på, men dette er normalt en del av treningen av mannskap, sier kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen.

Båten du ser bilde av heter F 214 FGS Lübeck og ble sjøsatt i 1987 og har havn i Wilhelmshaven i Niedersachsen.

Ifølge nettstedet Seaforces.org har skipet en topphastighet på 30 knop (56 kilometer i timen), er 130,5 meter lang og har et fast mannskap på 202.

Opprinnelig sak: Harstad Tidende har forsøkt å nå Forsvarets operative hovedkvarter, men har enn så lenge ikke fått svar på hva som skjedde da det som virker å være et kystvaktskip trengte hjelp i stormen som nå herjer kysten.

Bildet ble sendt til Harstad Tidende klokken 10 på morgenen.

- Redningsaksjon i Harstad havn, var meldingen fra fotografen.

Harstad Tidende oppdaterer saken når vi vet mer.

Les også: Kansellerer fergeruter