En gjeng entusiaster som teller 8 personer er nå i gang med å planlegge det som blir største LAN i Harstad på mange år. Det sier leder Tony Isaksen til Harstad Tidende.

- Forrige store arrangement av denne typen var Arctic LAN i 2004. Siden da har det ikke vært laget noe på denne størrelsen, sier Isaksen.

Målet er 150 påmeldte, men i hallen er det plass til 600 hvis de skal bruke all plass når arrangementet går av stabelen 18. til 20. mars.

Navnet til arrangementet ble først klart denne uken etter en konkurranse der det kom flere titalls forslag. Vinnernavnet ble HålogaLAN, og forslagsstiller Marius Karlsen får to gratisbilletter som takk.

Isaksen har besøkt mange store LAN rundt om i Norge, deriblant The Gathering og Tromsø-LAN. Senere i år skal han innom verdens største arrangement av denne typen, Dreamhack i Sverige.

Arrangementet i Harstad henter inspirasjon fra andre LAN, og byr på konkurranser i populære spill som Leage of Legends og Counter Strike: Global Offense. Andre konkurranser, i brusdrikking og noe som har med marshmallows å gjøre, er også på planleggingsstadiet.

- Vi som arrangerer dette er i aldersgruppen 16 til 23 år og har bakgrunn fra IKT og service, kokk og servitør, logistikk og transport. Da burde vi ha alt vi trenger, i tillegg til at flere frivillige bidrar på mange områder. Vi håper at arrangementet skal bli en årlig begivenhet, sier Isaksen.

Ps. Vet du ikke hva LAN er for noe? Som regel betyr det at et større eller mindre antall mennesker tar med seg datamaskinene og spiller, har konkurranser og sosialt samhold på en begrenset plass.