Ved midnatt søndag 15. april stenger søkerportalen ved Samordna Opptak for dem som ønsker å begynne å studere i høst.

– Det å velge studium, er et vanskelig valg for de fleste. Vi vet av erfaring fra tidligere år at det er mange som er usikre på hva de skal søke på, og teller på knappene, helt fram til 12. time. Derfor tilbyr vi ved UiT her i Harstad en liten ekstra service for disse - nå i siste liten før søknadsfristen utløper, opplsyer Kjetil Nilsen, rådgiver ledelse stab ved UiT Harstad, der også mange vesterålinger studerer og har studert.

– De som ønsker råd og veiledning, er velkomne til Panorama kaffebar, torsdag på kveldstid fra sekstiden og et par timer utover. Der vil de få mulighet til å ta en uformell prat og rådføre seg med representanter for de studiene vi tilbyr ved universitetet her i Harstad: Internasjonal beredskap, Økonomi og administrasjon, Sykepleie, Vernepleie, Barnevern og Praktisk prosjektledelse, sier Nilsen

– Hva er jobbmulighetene? Hvordan er det faglige opplegget og undervisningsformene? Hvor store er kullene? Er det mulighet for opphold utenlands i løpet av studiet? Dette kan være noen av de spørsmål søkerne kanskje lurer på før de velger studium, og som vi kan hjelpe med å gi svar på. Velkomne er de uansett – gjerne i følge med mor og far. Vi spanderer kaffe fra det eksotiske og rikholdige utvalget i vår flotte Panorama kaffebar, avslutter Kjetil Nilsen, rådgiver ved UiT Harstad.