Norwegian har denne uken delt sin liste over de mest populære reisemålene i utlandet denne sommeren. Nå har Harstad Tidende også fått listen over de mest populære byene vi reiser til fra Evenes.

- Som du ser skiller Evenes seg en del fra resten av landet med mange andre storbyer på lista, sier Tonje Næss i Norwegian.

Alicante, London, Malaga og Nice topper Norwegians topp 10-liste over de mest populære reisemålene fra Norge i sommer. De som reiser fra Harstad har Alicante, Las Palmas og London som topp tre.

Her er hele listen

Topp 10 fra Evenes:

  1. Alicante

  2. Las Palmas

  3. London

  4. Budapest

  5. Berlin

  6. Kraków

  7. Barcelona

  8. Gdańsk

  9. Amsterdam

  10. Milano

- Storbyer som Amsterdam, Budapest, Milano og Kraków er på lista. Det skiller Evenes fra resten av landet, opplyser Næss.

Sol og varme

Ikke overraskende er folk ute etter et varmere klima om sommeren.

- Etter en lang vinter ønsker mange nordmenn å sikre seg noen dager eller uker med godvær. Spania dominerer blant destinasjonene for de som ønsker sol og varme, med reisemål som Alicante, Malaga, Barcelona og Mallorca.

Norwegians topp 10-liste for hele landet:

  1. Alicante

  2. London

  3. Malaga

  4. Nice

  5. Barcelona

  6. Mallorca

  7. Split

  8. Berlin

  9. Roma

  10. Dubrovnik

Storbyferier er også populære i sommer, med London og Berlin på årets topp 10-liste. Mange velger også en kombinasjon av storby- og strandferie og flyr til Nice, Barcelona eller Roma.

Innenriks og de nordiske landene er ikke inkludert i denne listen. Listen tar utgangspunkt i reiser som er bestilt før 11.mai 2018 for reiser i juni, juli og august 2018.