Tirsdag er siste åpningsdag for Coop Extra i Amfi Kanebogen. I mars fikk de 17 ansatte beskjeden om at de mister jobben. Klokken 23 stenger dørene, og for å få alt unna er prisene kuttet med 70 prosent. Det betød at køen var lang fram mot kassene da Harstad Tidende var innom klokken 20.

Daglig leder Dan Nylund sier at det er mange følelser i sving på en dag som dette.

- Ikke bare for meg selv, men også for de ansatte. Noen har vært her siden 1995, sier Nylund som har jobbet i butikken siden 2004.

Rema i stedet

Coop-kjeden håpet å få bli i Amfi Kanebogen, men senteret vil kun ha én dagligvarebutikk. Valget falt på Rema.

I 2015 endret butikken navn fra Ica til Coop Extra, og omsetningen økte med vel 30 prosent. Nå frykter Nylund at det blir færre kunder til senteret. Dagligvare trekker kunder, men Rema åpner ikke før april i 2017.

- Jeg håper at det ikke skjer, og at folk fremdeles benytter seg av senteret, sier Nylund.

Nå skal han være med på å rigge ned butikken og sørge for at Post i butikk blir betjent fram til 13. juni da det også forsvinner fra senteret.

- Etter det skal jeg se meg om etter ny jobb. Samtidig har vi mange ansatte som jeg vil hjelpe nå som de skal ut på jobbmarkedet.

- Trist

En kunde møter opp mens vi intervjuer han, og sier at det er trist at Coop forsvinner til fordel for Rema.

- Flere kunder som er vant til å komme hit må finne seg et annet sted å handle. At det er Rema, og ikke en fullsortimentbutikk med ferskvaredisk som skal hit, synes jeg er leit. Harstad har nok lavprisbutikker.

Ekstra mange strømmer til butikken i dag på grunn av opphørssalget. Foto: Lars Richard Olsen