Søndag ettermiddag var det en sliten 17-åringen som avsluttet sin siste kamp i turneringen med tap for en russisk kvinnelig mester.

Tar på

– Det tar på å spille to partier hver dag. Partiene var hver i nesten fire timer, sier Flermoen, som spilte sin første og siste turnering for året.

– Jeg har hatt et opphold på to år fra sjakken. De to siste årene har det vært fotball og andre ting som har opptatt meg mest, sier 17-åringen, der han sitter i korridoren ved aulaen på Heggen videregående skole.

– Jeg har spilt nesten 24 timer sjakk i løpet av tre dager. Det tar på å holde seg konsentrert over så lang tid, sier Harstad-gutten.

Godt fornøyd

– Jeg er godt fornøyd med å ta 3,5 poeng i dette selskapet. Jeg vant to kamper, spilte remis/uavgjort i tre kamper og tapte den aller siste kampen, sier Peter, som synes resultatet var bedre enn forventet.

– Jeg spiller stort sett bra i hele turneringen. I den siste kampen tapte jeg for en bedre rangert spiller. Jeg hadde to remis mot spillere som er bedre ranket enn meg. Dermed går jeg i pluss totalt i ranking. Det er godkjent, sier Peter Flermoen, som i løpet av de siste ukene bestemte seg for et lite comeback.

– Klubbformann Stein Jensen hadde et sterkt ønske om at jeg skulle spille denne turneringen på hjemmebane. Derfor stilte jeg opp, sier 17-åringen.

Idrettslinjen

Flermoen går til daglig på idrettslinja ved Rå videregående skole i Kvæfjord. På fritiden spiller han også fotball.

– Jeg trives godt på banen som midtbaneanker, sier Peter, som i helga lot fotballskoene få hvile. Denne gang var det fingrene som flyttet løpere og bønder på sjakkbrettet.

Flermoen endte til slutt på 10. plass i klasse A. Her finner du resultatene.