Leder i Harstad Sanitetsforening, Berit Lillefjære Andersen, reiste seg på slutten av folkemøtet og opplyste at sanitetskvinnene hadde bestemt seg for å gi 350.000 kroner.

– Og det kan komme mer, sa hun til full applaus fra de vel 50 som fremmøtte.

Med seg på møtet hadde Andersen, Ester Ananiassen, Inger Bjerrang og Anita Jensvoll.

– Vi har alltid støttet sykehuset og det skal vi selvfølgelig gjøre nå også. Denne saken er et så viktig at det var umulig å si nei. Vi brukte ikke mange minuttene på å bestemme oss, og innkalte til årsmøtet på telefon. Det var ingen som protesterte på at vi skulle gi, smiler de bredt.

Kirurgene Knut Borch og Bård Soltun var raske til å takke damene etter møtet.

Med pengene i kveld er det kommet inn 8.085.000 kroner.

Alle kan gi på konto 4730.21.28045 i Sparebanken 68 grader Nord.

De som har gitt til nå:

  • Per Strand Eiendom: 2 millioner.

  • Jeanette og Søren Bothners legat: 2 millioner, i tillegg dekker legatet opplæring av kirurgene i Harstad.

  • Nordic Gruppen: 1 million.

  • Anonym giver: 1 million.

  • Harstad Elektro: 500.000.

  • Anonym giver: 500.000.

  • Anonym giver: 500.000.

  • Harstad sanitetsforening: 350.000.

  • Holmøy Gruppen: 200.000.

  • Naf avd, Harstad og omegn: 25.000.

  • Bergsengtrimmen: 10.000.

Spontant

Fra salen tok plutselig Tom Øyen ordet og opplyste at Naf avdeling Harstad og omegn, og Naf Mc hadde bestemt seg for å gi 25.000 kroner.

– Jeg skal personlig ta kontakt med samtlige av de andre mc-klubbene i distriktet og oppfordre dem til å gi. Dette er en enormt viktig sak både for oss pasienter og ikke minst for sykehusets fremtid, sier han.

Kirurg Knut Borch (t.v) og kirurg Bård Soltun (t.h) takket for gaven fra Magne Fagerland og Tom Øyen. Foto: Odd Leif Andreassen

Han hadde med seg Magne Fagerland som også var veldig klar på at denne maskinen må Harstad ha.

– Det er synd at ikke staten tar ansvaret, men når de ikke gjør det, så skal befolkningen klare det. Uten moderne utstyr forsvinner kompetansen og rekruttering av fagfolk. Det går utover oss alle, sier han.

Rundt 50 personer hadde funnet veien til Nordic Hall mandag. Foto: Odd Leif Andreassen

I salen satt også to godt vokse menn fra Bergsengtrimmen. I 50 år har gruppen trent i gymsalen på Bergseng skole.

Kjetil Bjørkelund og Ivar Dyring ble så inspirert av foredraget til kirurg Bård Soltun at de tok noen telefoner og vips så hadde de bevilget 10.000 kroner.

– Soltun leverte en fantastisk presentasjon, og det gjorde at vi bestemte oss på sekundet for at vi måtte gi. Vi ble litt smittet av entusiasmen i salen. De som er med i trimgruppen er godt voksne menn, og flere av dem har vært gjennom kikkhullskirurgi, sier de.

Synger gratis for aksjonen

Fremskrittspartiets Sven-Kristian Løtveit gikk opp på talerstolen og fortalte at korsjefen Dag Erik Enoksen lover at de skal synge gratis for aksjonen.

– Jeg synger selv i kor og under helgens korkonserter ble det snakk om denne roboten. Dag Erik Enoksen er leder for fire kor. Han lover å arrangere en konsert der alle pengene skal gå til aksjonen. Han skal også snakke med de andre korene slik at det kan bli en fantastisk festaften, sier han.

Bård Soltun og Kari-Anne Opsal. Foto: Odd Leif Andreassen

Ordfører Kari-Anne Opsal er meget oppglødd over engasjementet som ble vist på møtet.

– Dette får vi til. Dette er Harstad på sitt beste. Jeg håper flere bransjer kommer på banen og er villig til å gi. Det er først nå den store folkeaksjonen starter, sier hun.