Han får også brev- og besøksforbud i perioden, viser kjennelsen fra Oslo tingrett. Fengslingsmøtet gikk som kontorforretning, som vil si at siktede ikke var til stede.

Hans forsvarer, advokat Marijana Lozic, har ingen kommentar til denne saken. Mikusjin avviser spionanklagene.

Den siktede mannen sier selv at han er brasilianske José Assis Giammaria (40). Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener han tvert imot er russiske Mikhail Valerjevitsj Mikusjin på 44 år.

VG og Bellingcat har tidligere klart å knytte mannen til den russiske etterretningstjenesten GRU.

SIKTET: PST har identifisert den siktede gjesteforskeren som Mikhail Valerijevitsj Mikusjin (44). Foto: Skjermdump / Twitter

Mikusjin arbeidet som gjesteforsker ved Universitetet i Tromsø før han ble pågrepet og siktet for spionasje 24. oktober i fjor. Han er senere siktet for grov etterretningsvirksomhet, som har en strafferamme på ti års fengsel.

I april friga PST en video som viste pågripelsen av Mikusjin. På videoen kan man se den mistenkte russiske spionen gå på snødekte veier i fjor høst, på vei til jobb på universitetet.

Først går han alene, så ser man at to andre personer går inn i bildet. De går raskt bak Miksujin, før de løper de siste meterne og pågriper ham.