SISTE: Aunfjellet og Møkkeland blir ikke åpnet søndag. Nye vurderinger vil bli gjort mandag morgen.

Politiet rykket søndag ettermiddag ut til en traktorvelt på Sama, og politiets innsatsleder på stedet meldte klokka 14 om svært utfordrende kjøreforhold i Harstad på grunn av store snømengder siste døgn.

Ute står brøytemannskap på for fullt, men det fortsetter å lave ned snø.

Meteorologisk institutt har også sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk for deler av Sør-Troms, Ofoten og Vesterålen.

– Det ventes lokal snøfokk i fjellet på grunn av kraftig vind og mye snø. Også åpne områder i lavlandet kan være utsatt. Vinden og snømengdene avtar utover kvelden, står det i farevarslet som varer fram til midnatt.

KRAFTIG SNØFOKK: Dette er området som er berørt av farevarslet. Foto: Meteorologisk institutt

Sliter i trafikken

Flere har slitt med å komme seg fram på veiene søndag. Blant annet trengte en bil som skulle ned Hvedings gate i Harstad sentrum drahjelp rundt klokka 10.

Gående som skulle krysse riksveien ved Kanebogen valgte å krysse over bilveien i rundkjøringa, trolig på grunn av manglende brøyting på gangveier.

Rundt klokka 11.40 får Harstad Tidende tips om at en bil har kjørt seg fast i samme rundkjøring ved Kanebogen. Bilen var da i ferd med å graves ut.

I 14-tida kan man også observere flere ute i Harstad sentrum som graver fram biler.

Flere busser er også innstilt på grunn av kjøreforholdene.

DRAHJELP: En bil trengte hjelp for å komme seg ut av snøen i sentrum rundt klokka 10. Foto: Marit Langseth

Veimeldinger

Statens vegvesen melder om vanskelige kjøreforhold på grunn av vind og snø på riksvei 83 fra Kanebogen til Sama.

På fv. 850 fra Gamman i Kvæfjord til Bergseng i Harstad ble det meldt tidligere meldt om snøfokk og fare for fokkskavler på grunn av mye snø. Varslet er nå fjernet.

Aunfjellet ble stengt lørdag kveld klokka 23 og skal fortsette å holde stengt gjennom dagen og natta. En ny vurdering vil bli gjort klokka 12 mandag.

Fv. 7740 over Møkkeland ble stengt søndag morgen klokka 07.40 på grunn av uvær. En ny vurdering blir gjort klokka 08 mandag.

DÅRLIG SIKT: Snøfokk førte til tidvis dårlig sikt på rv. 83 søndag formiddag. Foto: Marit Langseth

Utfordringer for mange

Hjemmetjenesten i Harstad melder også om utfordringer. De har nødt til å prioritere hvem de besøker, noe du kan lese mer om her.

Løypekjørerne i Kvæfjord måtte også se seg slått av været søndag morgen.

– Vi gjorde et forsøk på preparering, men avsluttet på grunn av mye vind og elendig sikt. Hvis været løyer prøver vi oss igjen senere i dag, opplyser Kvæfjordløyper klokka 08.