Borgersens 14 år gamle sønn hadde brukt konfirmasjonspengene på den splitter nye sykkelen. Han rakk så vidt å prøve den hjemme i Kanebogen før noen stjal den påfølgende natt.

– Han hadde nesten ikke sovet i natt, for han gledet seg til å bruke den nye sykkelen. Den ble levert mandag og montert på ettermiddagen. Han fikk syklet litt fram og tilbake før vi parkerte den for natta, trygt trodde vi, sier Borge.

Bjørn Borgersen liker dårlig at noen har snoket rundt huset for å finne noe å stjele. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Fortvilende

Familien har parkert sykler på oversiden av huset i mange år, uten at det har vært et problem.

– En får lyst til å gråte. Mest av alt er det å kjenne på utryggheten om at det finnes mennesker som synes det er greit å stjele.

Borgersen vil anmelde tyveriet så snart han får muligheten.

– Vi har lagt ut melding på Facebook. Så skal vi kjøre rundt og se om vi ser sykkelen. Om det er et raid nå, forsvinner den vel, men om det er lokale banditter kan det hende vi finner den, sier han.

Brorens sykkel urørt

Det pussige er at broren til 14-åringen hadde kjøpt en identisk sykkel. Den sto samme sted, men tyven lot den være.

– Sykkelen er forsikret, så det verste er at noen snoker rundt husdørene. Vi har inngang på oversiden av huset fra veien. Der sto sykkelen parkert.

Borgersens sønner er aktive idrettsutøvere, og hadde et ønske om å bruke sykkelen i det nye anlegget på Blåbærhaugen.

– Sykling er en hobby på siden av ski og friidrett. De har ønsket seg slike sykler i årevis. Det gjør det bare forferdelig trist. Nå spørs det om de klarer å få tak i den igjen. Jeg ser at det er utsolgt for den type sykkel nå, sier Borgersen.

Flere tyveri

Natt til tirsdag ble også en annen sykkel stjålet, på Seljestad. Lasse Lillegård Løtveit fikk EL-sykkelen til over 40.000 kroner byttet ut med en ordinær sykkel.

6. september ble en sykkel på Bergseng stjålet og funnet igjen. 13. september ble det også meldt om et tyveri fra et kjøpesenter. Saken ble løst da politiet fikk tilsendt videoovervåking. Her kjente politiet igjen vedkommende.

Politiet i Harstad meldte tidligere i måneden at de ikke har fått en økning i anmeldelser av sykkeltyveri. Nå er det imidlertid en økning, og politiet ber folk sikre syklene sine.

Les politiets svar på den siste ukes tyverier her (for abonnenter)