Det bekrefter 19-åringens forsvarer, advokat Anja Karin Hellander.

I en sms til iTromsø skriver hun:

«Min klient besluttet den 3. november å anke over Nord-Troms tingretts dom.

Anken gjelder bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet, oppreisning og erstatningskravet, subsidiært straffutmålingen.

Han opprettholder det standpunkt at han befant seg i en nødvergesituasjon da hendelsen skjedde.

Det vil i mitt støtteskriv som skal sendes til Hålogaland lagmannsrett bli gitt en nærmere begrunnelse for anken».

Taxikø

Det var natt til 30. oktober i fjor høst at mannen slo ned en mann i 30-årene i taxikøa på Stortorget. Mannen i 30-årene døde senere av skadene han ble påført.

19-åringen hevdet i retten at han handlet i nødverge, og nektet straffskyld. Han sto tiltalt for grov kroppsskade i Nord-Troms og Senja tingrett.

FORSVARER: Advokat Anja Karin Hellander forsvarer 19-åringen. Foto: Ronald Johansen

Rettssaken mot 19-åringen gikk i oktober i år, og 23. oktober kom dommen. Der ble han dømt til fengsel i tre og et halvt år, og til å betale 450.000 kroner i oppreisningserstatning til de pårørende.

Kun ett slag

I retten fortalte 19-åringen at han og kompisen ble holdt fast og slått gjentatte ganger av mannen i 30-årene og en venn av ham.

– Jeg lukket øynene og slo så hardt jeg kunne. Jeg slo kun ett slag. Jeg følte instinktivt at jeg måtte beskytte min beste kompis som mottok flere slag fra avdøde, fortalte tiltalte i retten.

I retten beskrev 19-åringen hvordan han tok et skritt tilbake og svingte hofta for å hente kraft til slaget.

«Retten finner det ikke tvilsomt at tiltalte hadde forsett med tanke på skadefølgen når han slo et slag på denne måten mot avdøde, som ikke var forberedt på dette og hadde oppmerksomheten rettet mot en annen», heter det i dommen mot ham.

– Han har blitt gjort kjent med dommen og vi har gått gjennom det som er skrevet. Han er selvfølgelig ikke enig i vurderingene retten har gjort. De har anerkjent nødvergesituasjonen, men mener han har overskredet den. Han mener han ikke gjorde det ut ifra situasjonen han befant seg i, sa Hellander da dommen falt.