Det sier fysioterapeut Bengt Richardsen ved Sørsia Fysioterapi i Rødbergveien i Harstad.

- Ved vårt senter er det fire av fem fysioterapeuter som har avtale med det offentlige. Det fører med seg en del forpliktelser, sier Richardsen.

Kategorier

- Derfor operer vi gjerne med to typer ventelister. Det være seg kategori 1 og 2. Eller med 3 og 4. De to første kategoriene er akutte tilfeller for behandling.

- Og de to siste er typer med muskulære plager som kan vente noe, sier Richardsen, om hvilken prioritering de må ta når det gjelder behandling av muskler og skjelett.

Han mener at det nå i sommer har vært en betydelig større venteliste enn det var i vår.

- Nå er vi kommet godt i gang etter sommeravikling for de som driver med fysioterapi, sier Richardsen.

Les også: Personlig trener Pelle merker stor pågang

Han mener at det er bra at det er flere som ser på en behandling av mennesket.

- Som oftes er det mange med behov for fysioterapi som kommer til oss med henvisning fra lege. Fra 1. januar 2018 kan en som sliter med smerter innen muskell og skjellet fra rett til en fysioterapeut uten henvisning fra sin fastlege, sier Richardsen, om noe av hverdagen til de som har behov for å treffe en fysioterapeut.

Sentrum

I sentrum av Harstad i samme bygge som Sparebank 1 Nord-Norge, har duoen Knut Ødevn og Ove Hellevang, drevet sin klinikk i flere år.

- Vi har tidligere i år hatt lenge ventelister enn det vi har nå. Vi har som mange andre kategorier på hvordan en skal prioritere listen over de som skal behandles. Det er enten akutt eller behandlig som kan vente litt, sier Ove Hellevang

- Jeg tror at en nå i august er i ferd med å komme seg bra ajour med tanke på å få time hos fysioterapeut, sier han

For mange kan det være bra å få time sammen med personling trener for å få satt opp et eget treningsprogram for øvelser som kan være med på å begrense og fjerne muskelsmerter.

Hellevang tror at en i Harstad er kommet godt i gang med å få slanket ventelistene hos byens fysioterapeuter.