Mannen er dømt til sju måneders fengsel, hvorav 90 dager er betinget med prøvetid på to år. Han må også betale fem tusen i saksomkostninger.

Dette var nesten i henhold til aktors påstand. Aktor, politifullmektig Elisabeth Nutti, ba om fengsel i sju måneder med 120 dagers betinget fengsel.

Det var i 2012 at mannen var ansatt, og forholdet ble oppdaget og anmeldt. Mannen jobbet da som sjef for Elkjøps dataavdeling.

Etter at forholdet ble anmeldt av Elkjøp, fant politiet over tusen kundebilder på mannens private datamaskin hjemme som var kopiert over fra kundenes maskiner. Dette er blant annet bilder av ansiktet til jenter, bilder hvor særlig jentenes pupper er fremhevet, bilder fra fest, bilder fra russetid, bilder av jentenes rumper, nakenbilder av jentenes pupper, rumpe og kjønnsorgan, og bilder og videoer tatt under samleie.

Etter rettens oppfatning bærer materialet preg av at det har skjedd en bevisst utvelgelse av hvilke bilder som har blitt kopiert over på Elkjøps datamaskin og senere over på tiltaltes private lagringsenheter.

Brutt lojalitetsplikten

Retten la vekt på at mannen hadde begått et klart brudd på lojalitets- og troskapsplikten som tiltalte hadde som sjef for dataavdelingen hos Elkjøp, og et klart brudd på Elkjøps rutiner.

Les mer: Første gangi Elkjøps historie

Dommerfullmektig Kristian Fredheim skriver i dommen at handlingen har hatt stor skadepotensial for Elkjøp som kjede ettersom kunders tillit til Elkjøp står i fare for å bli svekket når noen av de ansatte kopierer og lagrer kunders private bilder og videoer.

Les mer: Spreddekundenes imtime bilder til andre ansatte

- Etter rettens oppfatning tilsier både individualpreventive og allmennpreventive hensyn at det bør reageres med en streng ubetinget fengselsstraff for denne forbrytelsen. At det er enkelt å begå slike handlinger som i denne saken ved at store mengder elektronisk materiale kan kopieres og overføres til andre lagringsenheter i løpet av kort tid, medfører at det er et stort behov for et strengt strafferettslig vern for å avholde andre fra å gjøre det samme.

Les mer: Innrømmer åha filmet kvinner på toalettet

- Moralsk forkastelig

I løpet av etterforskningen ble det avdekket at mannen også hadde filmet kvinnelige ansatte på do flere ganger.

Politiet fant seks videoopptak som lå isøppelbøtta på mannens datamaskinen. Disse opptakene var gjort på de kvinnelige ansattes toalett. På samtlige videoopptak ser man tydelig at tiltalte er inne på toalettet for å montere kameraet under vasken, og at noen kvinnelige ansatte deretter kommer inn for å benytte toalettet. På videoopptakene ser man tydelig at de kvinnelige ansatte drar ned bukse og truse før de setter seg ned på toalettet. De ansattes rumpe og lår er således godt synlig. Til slutt viser videoopptakene at tiltalte kommer inn på toalettet igjen, hvor han monterer kameraet ned.

Det heter i dommen at de skjulte videopptakene mannen gjorde på de ansattes dametoalett er etter rettens oppfatning moralsk forkastelig, og må anses som en grov ærbarhetskrenkelse overfor de kvinnelige ansatte. Retten viser i denne forbindelse til at videopptakene viser at de kvinnelige ansatte drar ned bukse og truse, og at man deretter ser kvinnenes rumpe og lår.

- Et toalett må anses som et rom hvor brukernes ønske om å være skjermet mot innsyn er særlig fremtredende. At tiltalte har foretatt skjulte videopptak av de kvinnelige ansatte mens de benyttet toalettet, tilsier at det ut fra individualpreventive og allmennpreventive hensyn bør reageres med en streng ubetinget fengselsstraff, heter det i dommen.

Som formildende omstendighet har retten lagt vekt på at det har gått lang tid siden de straffbare handlingene ble begått. Det tok over to og et halvt år fra de straffbare handlingene ble begått til det ble tatt ut tiltale i saken.

Det er den lange saksbehandlingstiden som begrunner at retten har kommet til at deler av straffen gjøres betinget, da tiltalte ikke kan bebreides saksbehandlingstiden.

Mannens forsvarer, Kjetil Krokeide sier i en kommentar til Harstad Tidende at mannen har tatt betenkningstid, og vurderer å anke.

- Det er noen punkter i dommen vi mener ikke er skikkelig belyst, så vi skal "tygge litt" på dommen før vi bestemmer oss, sier Krokeide.