SPILL (5) «The Wolf Among Us - Kapittel 1» Maskin: PC, Xbox 360 og PS3 Utgiver: Telltale Games Aldersgrense: 15 år Rødhette og Ulven, Snøhvit, Skjønnheten og Udyret. Alle lever de under skjult identitet i New York etter at de måtte flykte fra Eventyrland og havnet i vår verden. Samtidig har de blitt mer og mer lik menneskene. Så like at prostitusjon, drap og andre ulovligheter krever en sheriff. Det er deg.

Dårlig rykteFør du ble sheriff var du Ulven som var ute etter Rødhette. Dere kommer bedre over ens nå. Alle har fått en ny start, men det er mye som ikke stemmer i eventyrfigurenes egen bydel. Et grusomt mord må oppklares, men de færreste er hjelpsomme. Som Ulven var du en kjip fyr med dårlig temperament, og selv i menneskeform er folk redde for deg. De tre små grisene er forresten ikke så redde, de liker derimot å minne deg på gjelda du pådro deg etter å ha ødelagt husene deres. Historien er gjennomgående godt fortalt og skrevet. Den får mye tid, og bare av og til møter du actionsekvenser.

Walking DeadSom i den kritikerroste spillversjonen av The Walking Dead er dette spillet fortalt i flott tegneseriestil. Den dystre noir-stemningen balanseres her av eventyrelementene, og selv om de fleste karakterene er i menneskeform, vet du aldri når de plutselig dukker opp i eventyrham. De som liker action og direkte kontroll bør styre unna. I stedet sitter du som regel og følger med på handlingen, med muligheten til å velge dialogen Ulven framfører. En sjelden gang brytes dette opp med fullblods jakt og kamp, men også der er dine bidrag sparsommelige. Resultatet er bedre enn man skulle tro. Jeg levde meg dypt inn i handlingen og venter spent på de neste fire kapitlene i historien.

GRATIS MORO (5) «Salty Bet» Maskin: Nettleserspill Utgiver: Saltybet Aldersgrense: Tillatt for alle Saltybet.com er en merkelig greie. Her får du se at datamaskinen styrer to slåsskjemper, mens rundt 5.000 tilskuere rundt om i verden plasserer penger på utfallet. Dette er gladiatorkamp, men hverken blåmerker eller penger er av den ekte sorten. Er det noe gøy å vedde lekepenger, tenker du kanskje? Tja. Noe av moroa kommer av at det er så fryktelig mange slåsskjemper - godt over 1.000 i skrivende stund. Det er derfor vanskelig å vite hvem som er best. Noen av karakterene kommer fra kjente spill. Andre er laget av folk som meg og deg. Du kan nemlig bidra med din egen slåsskjempe. Chatten i programmet er også noe for seg.UKENS APP (6) «868 Hack» Maskin: iPhone og iPad Utgiver: Smestorp Aldersgrense: Tillatt for alle Etter å ha byttet til Mac fra PC for mange år siden har jeg aldri hatt virus-problemer. Det er kanskje derfor det er ekstra morsomt og nostalgisk å ta for seg dataparasitter i spillet 868 Hack. Her er du en hacker som bryter deg inn i et datasystem hvor det flommer over av virus og skumle programmer. Spillet foregår på et brett med 6X6 ruter hvor du representeres av et smilefjes. På de andre rutene er det små programmer du kan stjele for poeng eller nye evner. Uansett hva du velger å plukke opp dukker det opp virus som både må unngås og drepes. Spillet er vanskelig å lære i starten, men kjapp død betyr at du er like raskt tilbake - for dette er moro.

UKENS FILM (4) «Arrow» Regi: Guy Norman Bee Hovedroller: Stephen Amell og Katie Cassidy Aldersgrense: 15 år Milliardærarvingen John Diggle vender tilbake etter å ha vært strandet på en øy i fem år. Alle trodde den festglade døgenikten var død, men nå vender han tilbake som en forandret mann. Fem år på en (nesten) øde øy har nemlig gjort han om til en bue-ekspert, kampsport-ekspert og en flinkis på de fleste områder. Hvorfor det er slik blir en del av mysteriet serien bygger på. Vel hjemme i USA bekjemper han kriminalitet med maske, har kjærlighetsproblemer og andre forviklinger. Vi snakker ikke Breaking Bad-kvalitet, umoden underholdning av beste sort.

868 Hack fikk terningkast seks. Foto: cvx
Nettleserspillet Salty Bet fikk terningskast fem. Foto: x
Arrow fikk terningkast fem. Foto: era