Det opplyser Kvæfjord kommune på sine hjemmesider tirsdag.

Det er rundt 120 soldater fra Nederland som i uke 3 fra 16. til 22. januar skal trene i området fra Harstad mot Kvæfjord.

De vil starte treningen denne uken og det vil derfor være økt aktivitet langs veiene med militære kjøretøy fra Åsegarden til Straumen i Kvæfjord.

– Det kan forventes økt militær aktivitet på Fylkesvei 83 fra Åsegarden til brua over Straumen, opplyses det i skrivet fra Alliert Treningssenter til Kvæfjord kommune.

– Det kan forventes økt militær aktivitet på veiaksen Straumen – Storjorda. Området Vednesset vil også ha stor aktivitet, opplyser en i skrivet.

Sørlia skytefelt med omkringliggende områder vil ha stor aktivitet. Her vil det være en større styrke med britiske soldater i trening. De britiske soldatene vil også ta i bruk det samme området som de nederlandske soldatene bruker i neste uke, opplyses det.

ATS/Åsegarden henstiller sivilbefolkningen om å vise tålmodighet hvis de blir liggende bak militære kjøretøy. Ikke prøv med forbikjøring der det er dårlig oversikt, oppfordrer AST/Åsegarden til de som ferdes i området denne og neste uke.

SØRLIA: Sørlia skytefelt med omkringliggende områder vil ha stor aktivitet av britiske soldater denne uke.