Ifølge informasjon daglig leder Stian Arntzen i Arctic Eiendom sitter inne med, er det kun Arctic Eiendom ved selskapet Hvedingkvartalet AS og en annen aktør som har levert tilbud til Harstad kommune på etablering av parkeringshus i sentrum.

Ny dagligvareforretning

– Arctic Eiendom tilbyr Harstad kommune nytt parkeringshus i kjernen av Harstad sentrum. Illustrasjonene som er utarbeidet viser ny dagligvareforretning i underetasjen mot Hans Egedes Gate.

– Parkeringsbygget inneholder 250 parkeringsplasser som planlegges overbygget med boliger mot Generalhagen og Hvedings gate.

– Anlegget kan stå ferdig i 2019, forutsatt at kommunen velger Hvedingkvartalet som lokalisering for nytt parkeringshus i sentrum, forteller Arntzen.

Tørrskodd tilgang til sentrum

Arkitekt for prosjekt er Kjersti Fagerheim Moen i PDS Arkitekt. Hun påpeker at sentral lokalisering gjør at parkeringshuset blir en viktig støttefunksjon for videreutvikling av sentrum.

– Fornyelse av Hvedingkvartalet inkludert omkringliggende gater og fortau kan fungere som en forlengelse av sentrum i retning mot rådhuset både fysisk og visuelt slik at rådhuset, byparken og sentrum i større grad henger sammen.

– Vi vil i den forbindelse også trekke fram den planlagte gangbrua fra Hvedingskvartalet til Bysenteret, som gir brukerne av parkeringshuset en «tørrskodd» tilgang til hele handelsstanden i sentrum, sier Fagerheim Moen.

50 leiligheter

Ifølge Stian Arntzen ønsker Arctic Eiendom å bidra til god stedsutvikling for sentrum ved å investere i viktig infrastruktur som parkering, boliger og bygningsoppgraderinger.

– Hvedingkvartalet er en formidabel utfordring, men prosjektet er akkurat det Harstad sentrum trenger for å få fart på sentrumshandelen igjen, sier Arntzen og legger til:

– Dersom vårt prosjekt blir det foretrukne vil vi umiddelbart gå i gang med detaljprosjekteringen av i alt 50 leiligheter.

– I og med at vi i denne omgang har fokusert på p-huset, gir ikke skissen ett korrekt inntrykk av fasaden på leilighetene. Blir bygget realisert vil leilighetene blant annet få balkong mot Generalhagen, sier Arntzen.

rives: Det meste av bygningsmassen langs Hans Egedes gate vil bli revet og erstattet av nytt P-hus, leiligheter og dagligvarebutikk på gateplan. Foto: Andreas Isachsen