Søndag kveld mellom klokken 17.30 og 17.45 var Charlotte Tande Jakobsen på vei hjem til Harstad. Like etter Setermoen møtte hun et vogntog som var på vei over i hennes kjørebane.

Charlotte rakk kun å hugge inn bremsene på bilen, så smalt det.

Sjokkert

- Jeg hadde ikke mulighet til å svinge mer ut mot kanten uten å havne i grøfta. Før jeg rakk å gjøre så mye, så traff vogntoget bilen min, slik at både speilet og ruta på førersiden ved siden av meg eksploderte i tusen biter. Hadde vogntoget kommet fem centimeter nærmere, så ville han tatt hele førersiden og både jeg og bilen ville blitt kondemnert, sier Charlotte.

Hun ble naturlig nok både redd og sjokkert. Det verste var at vogntoget suste videre uten å stoppe for å sjekke hvordan det gikk med Charlotte.

- Der satt jeg plutselig med hjertet i halsen og vinduet i fanget, uten at dette vogntoget stoppet.

- Sjåføren av vogntoget må ha fått meg seg at han traff meg. Han var såpass langt over i mitt kjørefelt. Jeg synes det er ufint at han ikke stoppet, sier Charlotte, som nå ønsker å komme i kontakt med sjåføren.

- Jeg vet jo ikke hans side av saken, men han burde fått meg seg hva som skjedde. Alt gikk veldig fort. Det var en hvit semitrailer, med et bilde med farge på siden. Mer rakk jeg ikke å se.

Reparasjon av bilen vil koste henne en del.

Charlotte stoppet midt på veien etter episoden. En av bilene som lå like bak henne fikk med seg episoden. Men heller ikke de fikk meg seg hvilken logo vogntoget hadde på siden.

Helter

Etter hvert stoppet også en bil med to menn som hjalp henne hjem til Harstad.

- Det var to helter som var kjempesnille. Også de var på tur til Harstad. Først fulgte de meg til Bjerkvik, hvor vi fikk fikset ruta på bilen slik at vi kunne kjøre videre til Harstad. De fulgte meg hele veien for å sjekke at alt gikk bra. Helt fantastisk og jeg fikk ikke takket dem nok. Det er bra at slike folk finnes, sier Charlotte.

Da hun kom hjem til Harstad, la hun ut et bilde på Facebook av den knuste ruta på bilen. Hun har fått stor respons etterpå.

- Jeg har fått en del tips om hvilke firma som ofte kjører den veien, samt at jeg vet at statusen min er delt på diverse lastebil-sider på Facebook. Jeg håper jeg finner den som gjorde dette, fastslår hun.