Stangnes videregående skole har i de siste to årene jobbetmed et prosjekt som går ut på at noen ungdommer fra Barcelona får mulighetentil å besøke Harstad. Til gjengjeld får en gruppe med eleverfra Stangnes vgs besøke Barcelona for en kort periode.

Utvekslingen foregårover ti dager og målet med dette er at ungdommene skal kunne fåoppleve de ulike kulturene.

Nathan Glaister er sytten årog får muligheten til å ha et tidagers opphold i Harstad. Han er med iproduksjonen av is-skulpturer og går til vanlig på skole i Barcelona. Glaistersyns det er spennende å få et opphold på ti dager i byen. Han synsnaturen, nordlyset og fjellkjedene er noe vi kan være stolt av. Hanhar fått muligheten til å se seg om i byen, og syns at grottebadet ogbyen i sin helhet er et fint syn.

Lærerne på skolen veileder elevene igjennom hele prosessenog syns de gjør en bra jobb. Organiseringen av produksjonen gikk frem på denmåten at elevene gikk sammen i grupper og startet å designe de ulike modellene.For å bli bedre kjent med klassen sin, har elevene hatt ulike fag sammen medde norske elevene, noe som er nyttig for atmosfæren i klassen.

Glaister er en av ungdommene som kommer helt fraBarcelona for å få en liten bit av den norske kulturen og han kunne godt hatenkt seg å komme tilbake, og kunne dessverre ikke gå på ski på denne turen pågrunn av været, så det håper han å få oppleve en annen gang. Alle elevene somhar vært på utveksling har også en blogg, der de skriver mer konkret om hva demgjør i Harstad.