Etter at leserne hadde fått kommet med sine navneforslag, ble det valgt ut fem finalister: Elgantus, Amfi Elgen, Selgus, Elgfi og Ælgus.

Det så lenge ut til å bli Ælgus som stakk av med seieren, men i siste time kom Elgantus opp på siden og tok til slutt førsteplassen. Elgen i Kanebogen heter dermed Elgantus.

– Jeg synes det er et stilig navn som passer til en stilig elg. det er enkelt å huske, og enkelt for barn. Det er viktig for oss at den skal ha et navn som barna vil huske, sier markedskoordinator for Amfi Kanebogen, Silje Marie Johnsen.

Vinneren av gavekort klar på mandag

Hun forteller at det vil bli satt opp et navneskilt ved elgen.

– Når den først har fått et navn, så skal vi sørge for at den får et fint skilt. Elgen må krones med en navneplakat, det er jo skogens konge, sier Johnsen.

På forhånd var det lovet premie til den som kom med navneforslaget.

– På mandag skal vi se gjennom navneforslagene og trekke en vinner blant de som har foreslått vinnernavnet. Vi vet ikke om det er flere som har foreslått det samme. Den som vinner får et gavekort på 2.500 kroner på senteret, sier Johnsen.

Stort engasjement

Elgen og navnevalget har skapt stort engasjement blant folk.

– Det har vært kjempeartig. Fra elgen omtrent ikke var ferdig montert har folk spurt om hva den skal hete og kommet med forslag. Den vises jo godt denne elgen, men at det skulle skape så mye engasjement hadde jeg ikke trodd, sier Johnsen.