De fleste kjenner historien til rikskjendisen Ken-Guru i sentrum. Lys-hesten som viste seg å være en kenguru da den ble pakket opp. Historien gikk landet rundt og den nye harstadkjendisen fikk i etter forslag fra publikum navnet Ken-Guru.

Sier driftsleder Andreas Nicolaysen, markedskoordinator Silje Marie Johnsen Balteskard og senterleder Lars Holst-Roness. Foto: Odd Leif Andreassen

4.300 lys

Amfi Kanebogen ønsket i samme ånd å lyse opp vintermørket med en figur. De pakket nylig ut forsendelsen. De hadde ikke sendt en krokodille eller en koala, men en elg.

Tre av senterets vaktmestere brukte en dag på å monter opp elgen ved parkeringsplassen. Elgen er 4,3 meter høy og 5,2 meter lag, den veier 367 kilo.

Driftsleder Andreas Nicolaysen, markedskoordinator Silje Marie Johnsen Balteskard og senterleder Lars Holst-Roness, sier de har lenge tenkt på noe utenfor senteret som lyser opp.

– For oss var det naturlig at det ble en elg, et dyr folk er kjent med her nord, og som har vardet rundt i hagene til de fleste. Elgen ble bestilt fra et firma som selger julebelysning, og har en prislapp på rundt 200.000 kroner, sier senterlederen.

Elgen lyser godt opp utenfor senteret. Foto: Odd Leif Andreassen

Ber om navneforslag

Og nå ber senterleder Lars Holst-Roness HTs lesere om forslag til navn på elgen. Det har allerede kommet inn mange forslag på avisens Facebook-innlegg om saken, men kreativiteten blant harstadfolk er stor, og kjøpesenteret ber om flere gode alternativer.

– Vi tar inn alle forslag og en jury velger et forslag som passer bra. Her er det bare å være kreativ, sier Holst-Roness.

Ditt navneforslag må være kommen inn innen onsdag 25. oktober.

Forslaget som benyttes belønnes med et gavekort på 2.500 kroner.

Du kan gi ditt forslag som kommentar på denne saken, ved å sende til tips@ht.no eller kommentere på Facebook-tråden. Samtlige forslag blir med i vurderingen.

De som allerede har skrevet sitt navneforslag tidligere sak på Facebook blir også tatt med i vurderingen.