Mitt leserbrev 21. juni i HT med vurdering av arbeidet til det såkalte Gammelbrygga-utvalget utløste samme dag en tilbakemelding fra utvalgsleder Steinar Nilsen.

Hans tilsvar kom også på trykk i HT 22. juni. Utvalgslederens tilbakemelding er veldig oppklarende for saken.

Habilitet

«Jeg har ikke deltatt i utvalgsarbeidet som representant for noen andre enn meg selv», skriver Nilsen. Og oppklarer med det at han ikke vet hva habilitet og inhabilitet er for noe.

Det hjelper lite at Steinar Nilsen forteller oss hvilken hatt han hadde på seg på utvalgsmøtene. All den tid Nilsen arbeider i et konkurrerende selskap til oss, og i tillegg er eiendomsutvikler gjennom flere andre selskaper, er han selvsagt inhabil i forhold til å delta i et utvalg som på vegne av kommunen forsøker å tilegne seg kontroll over vår eiendom.

Sannheter

Nilsen ytrer videre at: «Det er direkte usant at noen på vegne av Peab Nilsen & Haukland, pr telefon har kontaktet Eiendomsgruppen med ønske om å kjøpe Gammelbrygga.»

Her kan jeg oppklare litt for Nilsen. Henvendelsen i 2014 fra Nilsens lederkollega kom ikke per telefon, men skriftlig. Den kom for øvrig i tidsrommet før Peab kjøpte opp Nilsen & Haukland. Harstad Tidende fikk kopi av denne e-post korrespondansen allerede før jeg skrev mitt leserbrev av 21. juni.

Tomteverdi

Takstmann Tore Rekkedal har verdivurdert vår tomt til ca. 20 millioner kroner. Til dette skriver Nilsen: «Det er ingen som har antydet at vi ikke har tillit til Rekkedal som takstmann. Det er bare det at i taksten til Rekkedal forutsettes det at Gammelbrygga kan rives.»

Ja, taksten til Rekkedal forutsetter selvsagt at Gammelbrygga kan rives eller flyttes, for det kan jo gjøres i henhold til den reguleringsplan som gjelder i dag. Det er oppklarende at Steinar Nilsen nå bekrefter at utvalget har tillit til at 20 millioner kroner er riktig takst med nåværende reguleringsstatus.

Videre skriver Nilsen at «Dersom den ikke kan rives kan Eiendomsgruppen være sikker på at taksten vil bli en HELT annen.» Også her er vi på linje med utvalgslederen. Dersom eiendommen omreguleres slik at Gammelbrygga ikke kan rives eller flyttes vil tomta være nærmest verdiløs.

Informativt

Med sine oppklaringer erkjenner endelig utvalgslederen hvilke summer som står på spill for oss som eiere hvis tomta blir omregulert. Vi vil selvsagt kreve tomten innløst til markedspris (taksten på 20 mill) dersom kommunen ved et reguleringsvedtak utsletter våre tomteverdier.

Det er etterlengtet informativt at Gammelbrygga-utvalget gjennom sin leder Steinar Nilsen nå for første gang er åpne i forhold til hvilke beløp kommunen kan påregne å måtte betale. Tidligere har utvalget vært nærmest kryptiske rundt dette.