STAVANGER: 65.718 besøkende besøkte i år Europas største oljemesse i Stavanger. Torsdag var siste dag, og denne dagen var avsatt hovedsaklig til skoleelever og andre interesserte. De fleste fra nord reiste allerede onsdag ettermiddag og kveld.

Direktøren skriver i en pressemelding at den høye deltakelsen viser en optimisme i bransjen og bekrefter Ons sin posisjon som en viktig møteplass.

- 1.241 selskap fra 40 land viser at det er fortsatt en lysende framtid og endeløse muligheter i energibransjen.

Ons er så mye mer enn en utstilling av ny teknologi. Det er tusenvis av forretningsmøter, nettverksbygging, produktpresentasjoner, pressekonferanser og store og små seminarer. I tillegg deltok 800 personer på hovedkonferansen. På kveldene trekker folk ned til sentrum der det er et yrende liv i de 14 teltene og de etablerte utestedene. Flere hundre drosjer og busser har mer enn nok å gjøre.

- Vi er glade for å høre at det er skrevet kontrakter under messa. Avtaler er inngått og fremtidige planer har vært diskutert og utarbeidet. Vi skal jobbe hardt for at Ons i 2018 skal bli enda bedre. Det er liten tvil om at Ons er et utstillingsvindu som mange synes er veldig viktig å være til stede på, skriver Sevland.

Nøkkeltall fra årets messe:

65.718 besøkende.

1.241 selskap fra 40 land.

2.110 deltok på ungdomsarenaen.

14 paviljonger(uteservering, i havneområdet som ligger i sentrum.

Konserter i sentrum hele uken.

Det hele ble avsluttet imed Karpe Diem og et fyrverkeri.

Ons samlet 100 toppledere fra 25 land.

202 journalister fra 14 land.

Beste stand over 500 kvadratmeter: Biblioteket til Olje- og energidepartemetet og Oljedirektoratet.

Beste stand under 500 kvadratmeter: Vestteknikk.

Kurt Jørgensen i Oljedirektoratet kan glede seg over å ha blitt kåret til Ons beste stand 2016. Foto: Odd Leif Andreassen