Dimensjonene er formidable på massene som allerede er gravd ut i området like sør for Travparken. Det jobbes iherdig med tilrettelegging av veitrase samt vann og avløp. Nå starter jobben for eiendomsselskapet med å skaffe tomtekjøpere, sier Bjørn Rasch Tellefsen.

Plasskrevende varer

– Vi har allerede en konkret avtale i boks og er i dialog med flere potensielle etablerere. Men vi avventer til etter ferien med å gå ut med målrettet markedsføring, sier han, og vil ikke på det nåværende tidspunkt røpe hvem eller hvor mange aktører det er snakk om.

Langmoan Handel og Næringspark er gjennom reguleringsålanen godkjent for handel med såkalt plasskrevende varer. Området er planlagt utbygget i flere etapper og det er satt av områder til blant annet bilforhandlere, transportselskaper og ulike entreprenørvirksomheter.

I tillegg passer området ifølge Rasch Tellefsen perfekt for engroshandel og andre store aktører med stort plassbehov.

600 dekar

- Nå legger vi først og fremst til rette med å opparbeide byggetrinn 1 som totalt vil være på om lag 260 dekar. Her vil det være muligheter for interesserte å skaffe seg arealer fra 4-5 dekar til 50 dekar eller større, sier han, og legger til at hel området totalt har en størrelse på 600 dekar.

– Det vil si at dette området er på størrelse med Stangnesbasen. Med tanke på at det har tatt om lag 30 år å bygge ut der nede, vil det være fornuftig av oss å tenke langsiktig og heller bygge ut trinn for trinn.

– Vårt fokus blir å ta oss av behovet for arealer til andre næringer enn olje- og gassindustrien. For denne næringen har det vært gjort en formidabel og forbilledlig innsats gjennom de siste tiårene.

– Nå må vi rette blikket fremover. Jeg mener det vi kan tilby på Langmoan vil være midt i blinken for en rekke næringer, sier Rasch Tellefsen som tror at beliggenheten etter hvert vil bli ideell for næringsvirksomhet.

Syv minutter å kjøre

– Når Harstadpakken og tunnelen er ferdig vil adkomsten bli langt enklere. Fra sentrum tar det seks minutter å kjøre til Stangensbasen, mens det tar syv minutter å kjøre til Langmoan. I tillegg ligger dette i et område som er lite utsatt for støy.

– I et større geografisk perspektiv ligger Harstad midt i Nord- Norge. Gjennom etablering av større engrosvirksomheter her i byen vil avstandene til markedene være ideelle med tanke på kjøreavstander.

–Innenfor en kjøreavstand på 30 mil nås 60 prosent av landsdelens befolkning, mens det bor 120.000 mennesker innenfor en kjøreavstand på 2,5 timer.

– Med den rivende utviklingen Harstad og regionen rundt oss er i viser markedsanalyser vi har foretatt at denne satsingen over år vil skape grunnlag for en rekke nye virksomheter og kunne generere et stort antall arbeidsplasser, mener et optimistisk styre i eiendomsselskapet BRT AS.

Enorme masser flyttes nå i Langmoan Handel og Næringspark for å tilrettelegge for en framtidig storstilt utbygging. Foto: Andreas Isachsen