En leser lurer på hvorfor det enda ikke er gjort noe med søppelet som ligger ved snuplassen nær Hestvika på Stangnes.

– Nå har det gått enda et år og ingenting har skjedd. Det ser bare verre og verre ut, sier mannen, som ønsker å være anonym.

September 2017 skrev Harstad Tidende en artikkel om samme sak. Den gang tok tipseren kontakt med miljørådgiveren om et bilvrak som ligger henslengt på snuplassen i Hestvika på Stangnes.

– Der har det ligget i flere år. Vraket ligger omtrent 100 meter fra gjerdet til HRS. Det er helt utrolig at ingen har tatt fatt i dette, sa tipseren den gangen.

Kommunen svarer

– Vi beklager at det ikke har skjedd enda. Det har mest sansynlig skjedd en glipp et sted, forteller miljørådgiver i Harstad kommune, Tyra Meininger Saudland.

Hun er for tiden på reise, og hadde ikke mulighet til å gjøre noe med saken da Harstad Tidende ringte mandag ettermiddag.

– Da saken kom opp var det meningen at vraket skulle fjernes. Vi skal følge det opp, sier hun.

Hvorfor har ikke vraket blitt fjernet?

– Da spør du veldig godt. Vi beklager at det ikke har blitt fjernet. Dette skal tas tak i når jeg kommer tilbake til kontoret, forteller hun.

Fortsatt søppel

Ved snuplassen i Hestvika ligger fortsatt bilvraket og mye annet søppel strødd utover.

– I disse dager hvor det har vært så mye fokus på å plukke søppel, hvordan kan kommunen la slikt ligge å flyte rett utenfor porten til HRS. Dette er jo inngangspartiet til et mye brukt friluftsområde og det er derfor tragisk å måtte se på dette i årevis, sier tipseren.

Foto: Håkon Wikan
Foto: Håkon Wikan