23-åringen sto fram i lokalavisen onsdag og fortalte om skremmende kroppspress blant barn og unge. Etter utspillet har han fått en strøm av henvendelser fra foreldre og unge.

En mor takket hjertelig

– Jeg har fått utallige meldinger på Facebook. Jeg ble også kontaktet av en mor som bare ville si tusen takk. Hun hadde selv en datter som slet med spiseforstyrrelser, sier Aronsen.

Venstre-politikeren er glad for responsen, og lover å gjøre sitt for å hjelpe.

– Vi har en generasjon ungdom som forteller om angst, depresjon, utbrenthet og andre psykiske utfordringer, sa Aronsen.

Feil fremstilt

For å hjelpe de unge, foreslo Aronsen å legge restriksjoner på manipulerte kropper som preger reklameplakater i det offentlige rom.

– Reklamebransjen må ikke få lov til å fremstille kropper og mennesker på en helt feil måte ved å retusjere bildet, sier Aronsen

Han fikk full støtte fra kommunestyret. Ordfører Marianne Bremnes gikk enda lengre enn det Aronsen foreslo. Hun fikk et enstemmig kommunestyre med på følgende vedtak:

– Det åpnes ikke for reklame i Harstad kommune som er støtende eller diskriminerende mot grupper eller enkeltindivider. Eller reklame som formidler et uriktig bilde av modellens utseende og bidrar til økt kroppspress. Som et minimum bør reklame, hvor kroppsfasong er retusjert, merkes.

Skaper bedre bybilde

Bremnes tror dette vil skape et bedre bybilde for unge jenter og gutter.

– Når ungdom i byen vår ser at modellene i mange tilfeller er redigert, vil det kunne bidra til å styrke deres selvbilde, sa ordføreren.

KrFs Per Pedersen takket Aronsen for å ta opp saken.

– Det sterke kroppspresset vi er vitne til virker ødeleggende. Jeg tror det indirekte fører til drop out i skolen, sa Pedersen.

MDGs Jørgen Høe understreker at kroppspresset på de unge er et enormt problem.

– Ungdom i dag blir utsatt for et ekstremt press, sa Høe.

Rådmannen skal nå legge fram en oversikt over kommunalt eide reklameplasser slik at de folkevalgte kan regulere hvilken reklame som vises der.