Totalt kjører mer enn 25.000 kjøretøyer årlig inn og ut av Tines anlegg på Sama. Nå sikres området som daglig brukes av mange som snarvei til og fra skole eller jobb.

– Dette gjør vi utelukkende av sikkerhetsmessige årsaker, sier meierisjef Clement Roaldstveit ved Tines anlegg på Sama.

– Sjåførene våre har ofte uttrykt ønske om å få sikret området inne på anlegget mot de mange som benytter snarveiene foran og bak bygningene. Spesielt rundt skolestart om morgenen og skoleslutt på ettermiddagen er det mange barn som benytter seg av snarveiene. Det sier seg selv at med de mange bevegelsene av store tunge kjøretøyer som pågår hele dagen, er ikke dette et området vi ønsker unødvendig ferdsel som kan skape farlige situasjoner. Derfor har vi gått til det skritt å montere to elektriske trafikkbommer som skal hindre ferdsel i fremtiden. Bommene betjenes med mobiltelefon, og hver bom har et eget mobilnummer. Dette nummeret må være registrert hos oss på meieriet.

Det betyr at alle som har benyttet seg av disse to snarveiene heretter må benytte seg av fortau og gang- og sykkelveiene i området, sier Roaldstveit som legger til at bommene settes i drift i løpet av inneværende uke.

Foto: Andreas Isachsen