For få dager siden gikk asfaltarbeiderne i gang med å frese opp asfalten på strekningen Osen i Medkila til gangbrua over RV83 i Holtet. Ifølge byggeleder Børre Normark i Statens vegvesen vil arbeidene på denne strekningen være ferdig i løpet av denne uken.

8531 meter

– Tirsdag ble asfaltleggingen på Tjeldsundbrua ferdig, men nå starter fellesferien, før arbeidene tas opp igjen etter tre uker da strekningen fra toppen av Gullberget og ned til det gamle fergeleiet ved Lilleng står for tur. Da vil i tillegg en rekke andre strekninger få lagt nytt dekke. Totalt skal det denne asfaltsesongen legges 8531 meter, forteller Normark.

Reasfalteres

Ifølge Statens vegvesens egen oversikt over strekninger som skal reasfalteres, er blant andre vel tre kilometer av fylkesvei 1, ytre eide fra Eldaskogen til Aspenes, tre kilometer av fylkesvei 14 fra toppen av Storjorda og ned mot Straumsbotn i Kvæfjord pluss 3,4 kilometer av E10 fra nordre rasteplass og retning mot Harstad. I tillegg vil en del kortere strekninger få nytt dekke, blant andre FV848 fra rundkjøringen ved Shell Åsby til krysset ned til Stangnesbasen og FV12 et stykke i retning tankanleggene på Gangsås.

Tilfeldig

Flere av strekningene som får ny asfalt er de samme strekningene som traseene til årets Arctic Race of Norway skal gå. Normark sier dette er tilfeldig, og ikke på noen måter er planlagt.

– Totalt vil det legges asfalt i Midtre Hålogaland for ialt 90 millioner kroner i år. Vi planlegger våre asfaltprogrammer lenge før det blir gjort kjent hvor de ulike etappene til Arctic Race bestemmes. Med mindre det kommer konkrete henvendelser til oss om strekninger som bør reasfalteres, er det våre egne folk som bestemmer hvor asfalten skal legges. Det viktigste for oss er at strekninger som skriker etter vedlikehold få det, selv om vi ikke på langt nær rekker over alt i løpet av noen få sommermåneder, sier Normark.