Som mange kanskje har oppdaget, så lyser tv-tårnet på Samaåsen mandag morgen kun med hvit farge. Normalt er det farger i alle regnbuens farger som lyser opp fra tv-tårnet.

- Dessverre har det vært folk på tårnet og trykket og flyttet på lys slik at programmene ikke kjører slik de skal. Samtidig er en av overgangene til lysstyringen blitt knekt av med ganske stor makt slik at det har vært endel blinking i lysene på grunn av dårlig eller ingen styringssignaler, melder Jan Santocono via TV-tårnets egne Facebook-sider.

Til ht.no sier Santocono at de mandag formiddag venter på brøytehjelp fra Harstad kommune for å komme seg opp til tv-tårnet.

- Vi var oppe der i går kveld, men nå har det snødd så mye at det må brøytes.

Ifølge Santocono har det vært uvedkommende på taket og fiklet med lysene.

- Det er ikke første gange vi opplever slikt og vi vet hva vi må gjøre for å fikse problemene.

Nå må Santocono og hans medhjelpere gjøre en stor jobb med å rydde opp etter hærverket.

- Vi har foreløpig satt tårnet til å lyse med hvit farge til vi får skiftet kabler og programmert om lysene. Dette er tidkrevende, men vi håper å ha alt på plass i løpet av mandag ettermiddag, sier Santocono.

Han synes det er utrolig kjipt at lysene ikke får stå i fred.

- I hele fjor sto lysene på i jula uten problemer. I år gikk det kun 14 dager før uvedkommende tok seg til rette. Men det er ikke ny rekord. Etter ni år med lys i tv-tårnet, synes vi at vi er heldige dersom det får stå i fred. Nå må vi bare ta det med et smil og få dette fikset.