Ungt Entreprenørskap (UE) er en landsomfattende, ideell organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn- og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv som grundere. Organisasjonens visjon er at de skal inspirere unge til å tenke nytt og til å skape verdier. Nå har UE Troms fremmet en strategisk plan for perioden 2015-2019, som de har søkt, og nå fått, støtte til fra Troms fylkeskommunes regionale utviklingsmidler.

- Det er en målsetting for fylkesrådet at vi gjennom denne støtten hjelper unge til å se muligheter i egen region gjennom nær kontakt med arbeids- og næringsliv. De skal få trening i tverrfaglig og praktisk arbeid, sier fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg (Frp).

- Norge og Troms trenger flere unge som skaper sine egne og andres arbeidsplasser, og dette er et verktøy i så måte. Troms har en stor offentlig sektor, og jeg tror Ungt Entreprenørskap kan bidra til mer privat næringsetablering, og til at flere unge blir inspirert til å bli i fylket og til å tenke nytt om arbeidsmuligheter på eget hjemsted, sier fylkesråd Line Miriam Sandberg.