I forrige uke sa NRK-sjefen blant annet at de skulle gå i dialog om den avtalen de har med Sophie Elise. Og tidligere denne uken var det et møte, forteller Fürst Haugen fredag morgen.

– Da varslet vi at vi ville si opp avtalen i sin nåværende form, og så skulle vi møtes igjen i dag, forteller kringkastingssjefen.

I mellomtiden kom det imidlertid en pressemelding fra Sophie Elise selv om at samarbeidet er over. Den kom torsdag kveld.

– Da pressemeldingen kom i går, var det overraskende, men resultatet var ikke overraskende, sier Haugen til NRK fredag.

Sophie Elise sa i pressemeldingen at det er influenserne selv som så seg nødt til å avslutte avtalen.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK.

IKKE MER SOPHIE ELISE: NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen mener det var riktig å forsøke et samarbeid med Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams, men har nå kommet til at det ikke fungerte i sin nåværende form. Foto: Frode Hansen / VG

NRKs konklusjon er at de kommersielle bindingene er for omfattende, sa de selv i en pressemelding senere torsdag kveld. Det har stormet rundt influenceren de siste ukene etter et mye omtalt bilde hun la ut på Instagram. Kringkastingsrådet har fått over 4000 klager.

– Vi forsøkte noe helt nytt, og det ble for vanskelig for oss, sier Fürst Haugen på Nyhetsmorgen på NRK Radio fredag morgen.

Hun understreker senere i intervjuet at «det var helt riktig å prøve dette samarbeidet».

– NRK skal ha stort ytringsrom, vi skal teste nye ting og vi må være modige. Og så må vi høste erfaringer og lære av det.