Det var et samstemt styre som på møtet fredag bestemte seg for å støtte innsamlingsaksjonen for operasjonsrobot til sykehuset.

Bakgården har en stab på 24 personer som jobber hele året med forskjellige prosjekt. Under for eksempel Bakgården har de ansvaret for 300 personer.

Harstad Tidende møter styreleder Viggo Gotliebsen, Thor Hugo Ervik og Maria Henriette Nygård om hvorfor de velger å støtte akkurat denne robotaksjonen.

– Dette er en gjeng med ekstremt store hjerter og som har lyst til å bidra til det beste for lokale samfunnet. Derfor er det naturlig at vi også støtter en så viktig investering for vårt sykehus, sier de.

De frivillige sørger for at det blir en skikkelig folkefest under Bakgården. Her fra den magiske fredagsnatten i fjor med Madrugada. Foto: Odd Leif Andreassen

Det som gjorde dem overbevist var en video på et frokostmøte i regi av Faktor.

–Også det Spesielt videoen viste oss hvor mye bedre og raskere roboten utfører inngrepene. Selv om den er dyr i innkjøp er vi sikre på at på sikt vil den bli lønnsom for samfunnet både med at sykehuset kan få ned ventelistene og folk kommer seg raskere tilbake i jobb, sier de.

Toppen sitter Maria Henriette Nygård (frivillig og ansatt) og Jan Santocono og sørger for at harstadpublikummet for treffe de beste artistene. Foto: Odd Leif Andreassen

De tre frivillige er ikke i tvil om at roboten er fremtiden og uten den sakker sykehuset akterut.

– Operasjonsroboten vil sørge for at sykehuset også i fremtiden vil være helt i front av medisinsk kompetanse, sier de.

Viggo Gotliebsen sier at etter at han la ut at de støtter roboten på deres Facebook-side har kommentarene strømmet inn.

– Det er bare en masse hjerter og flere skriver at dette er fantastisk gjort, sier han.

Bidrag kan gis på konto: 4730.21.28045 i Sparebanken 68 grader Nord.