Det var lærlingene i bedriftene som er tilsluttet Yrkesfaglig opplæringskontor Harstad som var samlet for å motta sine Svennebrev/Fagbrev/Kompetansebevis. I alt skulle det deles ut hele 25 fagbevis, men noen av de nye fagfolkene var forhindret fra å komme denne fredagskvelden.

Målet er nådd

Det var en stolt kontorleder Hilde Lilleng som kunne ønske de nybakte fagfolkene velkommen til høytideligheten.

– Vår kontakt med mange av dere startet allerede da dere gikk på videregående skole. Mange tok da kontakt med oss på yrkesmessa. Denne kontakten ble opprettholdt og i læretiden har vi møttes to–tre ganger i halvåret. I tillegg har mange møtt oss i forbindelse med sosiale arrangement. Det har vært hyggelig hele veien fram til i dag, da målet er nådd, sa Lilleng.

Hun var også stolt over sitt eget kontor, som i år har hele 130 løpende lærlingkontrakter men sine medlemsbedrifter. Til sammen, med andre opplæringskontor i regionen, er det hele 250 ungdommer som nå går læretiden i regionen.

– Dette er vi også stolt over, sa Lilleng.

Ingen strøk

Styreleder Viggo Svanstrøm kunne fortelle at siden oppstarten i 2010, har 140 ungdommer i Harstad fått fagbeviset fra opplæringskontoret.

– I dag er vi stolt av dette. Vi har et fagopplæringskontor som har utmerket seg. Mange kommer hit for å lære hvordan vi driver, sa Svanstrøm.

Den stolte styrelederen understreket at dette ikke var en kveld for selvskryt.

-Det er de dyktige lærlingene, sammen med sine veiledere ute i bedriftene, som har skapt suksessen. Samtlige av dem som tok fagprøvene hos oss har bestått i år. Dette er blitt lagt merke til, sa Svanstrøm.

Han berømmet lærlingene for den gode holdningen de hadde vist gjennom læretiden.

– Fortsette med å være nysgjerrige, fremsnakk faget og bedriftene dere er i. Næringslivet skriker etter dyktige fagfolk og det er viktig at mange følger i deres fotspor, sa Svanstrøm.