Ifølge Langtidsplanen (LTP) for Forsvaret så skal den allierte treningen som har foregått i Åsegarden leir, flyttes til Indre Troms i løpet av 2019.

Leder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund mener vedtaket bør omgjøres. Bongo sier kostnadene for å etablere et alliert treningssenter i Indre Troms skal ha pssert en milliard kroner og ventes å totalt komme til å koste mellom 1-15 milliarder kroner.

– For en sum på 15 millioner i året kan drifte dagens Allierte treningssenter på Åsegarden leir i både 10 og 20, ja kanskje 30 år fremover. Ergo kan man spare store summer her. Det er penger som man heller burde bruke til å styrke den operative evnen, sier Bongo ifølge Aldrimer.no.

Det vises til at Åsegarden er velfungerende, samtidig som det ikke skal være tilstrekkelig kapasitete ved skytefeltene til å ta imot utenlandske styrker på 1000-15000 mann.

Bjørn-Tore Woll (NOF) er tillitsvalgt ved basen i Harstad er ifølge NRK, enig i at vedtaket må revurderes.

Stortingsrepresentatn Martin Henriksen (Ap) sier til NRK Troms at han vil be forsvarsministeren avvente nedleggelsen. Man bør vente til alle fakta ligger på bordet, mener Henriksen.

INNSPILL: Martin Henriksen (Ap) tar saken opp i Stortinget. Foto: Oivind Arvola