Et tettpakket program som passer for både barn og voksne, burde bidra til at mange prioriterer å legge turen innom noen av de mange aktivitetene som står på programmet i løpet av de syv dagene arrangementet pågår.

Mest innholdsrike noensinne

Ifølge Bente Berg, Ellen Eliseussen, Mette-Mari Gamst, Frank Robert Jensen og Lars-Ivar Ingebrigtsen i arrangørstaben, er årets program det mest innholdsrike noensinne.

– Mat, kunst, kultur, musikk og Bondens Marked, er bare noen av de mange aktivitetene som står på programmet, forteller de fem.

– I tillegg blir det blant annet bygdekino, åpen gård og krimkveld ved Jørgen Lier Horst, en av landets mest leste krimforfattere.

– Vi er både stolte og spente på hvordan Bondens Marked vil bli mottatt. Dette er et stort arrangement som sikkert vil vekke stor oppmerksomhet langt utenfor Kvæfjords grenser.

– Årets marked er som et «prøvemarked» å regne, men vi legger ikke skjul på at vi har en målsetting om å få dette arrangementet lagt hit permanent hvert år, sier de.

– Mer attraktiv og tiltrekkende

Kvæfjord-uka har en lang historie tilbake i tid, men lå ifølge arrangørene brakk i en periode inntil flere ildsjeler for fire år siden tok et tak for å dra den i gang igjen.

– Gjennom Kvæfjord-uka håper vi å gjøre bygda enda mer attraktiv og tiltrekkende for både ung og gammel. I tillegg gir den oss en unik mulighet til å få vist fram det vi får til av ulike aktiviteter. Ikke minst i forhold til det mangfoldet av kortreist kvalitetsmat, dyrket fram av lokale produsenter.

– Og sist, men ikke minst, får vi vist fram bygdelivet i Kvæfjord, som er en fin blanding av næringsliv, kommunen og frivillige organisasjoner, som alle ønsker å involvere seg for at Kvæfjord-uka skal bli så attraktiv som mulig, sier de og legger til:

Storinnrykk fra fjern og nær

– Den fantastiske dugnadsånden disse og alle andre legger ned, er helt avgjørende for å kunne avvikle Kvæfjord-uka.

– Med årets programinnhold burde det meste ligge til rette for storinnrykk fra fjern og nær til bygda vår, sier de fem i arrangørstaben.